maanantai 11. marraskuuta 2013

Pasta alla norma

Sisilialaista pastaa tein jälleen, sillä tämä resepti on alkujaan Catanian kaupungista. Ohjeen olen saanut eräältä catanialaiselta ystävältäni, ja tykästyin heti. Mikäpä olisikaan oivempi tapa saada viikonlopun kokkailuista yli jäänyt munakoiso hyötykäyttöön?

Tämä pasta valmistetaan tyypillisimmillään lyhyestä pastasta, mutta spaghetin kanssakin siitä tulee loistavaa. Itse tein tällä kertaa tagliatellestä, koska lauantaina mieleni teki tuorepastaa, ja osa silloin ostamastani tagliatelle-pussillisesta oli vielä käyttämättä. Juustoksi tähän kuuluisi alkuperäisen reseptin mukaan ricotta salata stagionata, mutta itse ainakaan en ole siihen Suomessa törmännyt. Pecorino sopii sen korvikkeeksi oikein hyvin ja minusta myös parmesaani ja grana padano.

Ainekset (kahdelle):

puolikas keskikokoisesta munakoisosta
200 g pastaa
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen chili tai ripaus chili-jauhetta
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
basilikan lehtiä
suolaa
ripaus sokeria
pippuria
oliiviöljyä
parmesaania

Valmistus

Leikkaa munakoiso suikaleiksi ja itketä (löydät parmigiana di melanzanen reseptin yhteydestä, miten se tapahtuu, klikkaa tästä). Sillä välin kuori valkosipulin kynnet ja sipuli ja hienonna ne. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon munakoison palat ja ruskista. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri, sokeri ja basilikanlehdet ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kypsyttä siivilöi ja lisää munakoisokastikkeen joukkoon pannulle ja sekoita. Tee annokset, laita jokaisen päälle reilusti parmesaania ja koristele basilikan lehdillä.

Buon appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti