lauantai 2. marraskuuta 2013

Pizza alle patate

Nyt siihen toiseen pizzaan, jota pyhäinpäivän kunniaksi illalliselle valmistin. :)

Tämä toinen on italialainen klassikko pizza alle patate eli perunapizza. Tiedän, että suomalaisesta näkövinkkelistä ajatus perunasta pizzassa tuntuu ehkä vähintäänkin kummalliselta, mutta kyllä siihenkin ajatukseen tottuu. ;) Rohkeasti vaan kokeilemaan koska voin vakuuttaa, että aivan ihastuttava on tämä pizza, joka siis tämäkin on bianca eli valkoinen. Tomaattikastikkeen lisäksi tästä pizzasta "puuttuu" usein mozzarella, eli siis tämä saatetaan tehdä kokonaan ilman mitään juustoa, mutta itse tyykkään, että sopivan mehevyyden takaamiseksi mozzarella on kyllä paikallaan. :)

Itselläni tässä täytteenä on siis keitettyä perunaa (jotkut laittavat perunan siivut raakana, mutta vaikka ne kuinka ohuiksi leikkaisi, mielestäni ne eivät ehdi kypsyä tarpeeksi pelkästään pizzan uunissaolo aikana minun makuuni) ja mozzarellaa e basta, eli ei muuta. :) Tai no, ihan hiukan mustapippuria ripottelin päälle ja ennen täytteiden laittoa valelin myös aavistuksen oliiviöljyä pohjaan, siis päällipuolelle, niinkuin yleensä teenkin valkoisten pizzojen kanssa.

Perunapizzassa on muuten todella usein rosmariinia, mutta tällä kertaa en sitä laittanut.

Tältä näytti valmis pizza alle patate:



Tältä se näytti ennen uuniin menoa:


Tein pizzan miehelleni, siitä johtuu muoto. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti