sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevättä lautasella: pasta agli asparagi - pastaa tankoparsan kera

Nyt on vihdoin viime päivinä ollut niin keväistä, että on tehnyt mieli keittiössäkin luopua kaikesta talviseen viittaavasta ja siirtyä raikkaan keväisiin raaka-aineisiin! Ja mikäpä sen paremmin tähän vuodenaikaan kuuluisikaan kuin ihanan makuinen ja todella terveellinen tankoparsa. :) Suomessa sitä saa näköjään tuoreena (nimenomaa tuoreena, sillä itse en ainakaan alkuunkaan välitä säilötystä tai pakastetusta versiosta) ympäri vuoden mitä eksoottisimmista maista tuotuna, mutta itseäni se ei ainakaan syksyllä ja talvella houkuta. :)

Talvella käytän paljon uunia ja teen tuhteja ruokia, jotka sisältävät juustoa, kermaa, béchamelkastiketta jne, mutta kevääksi ja kesääksi siirryn mielelläni paljon simppelimpään ja kevyempään ruokaan. :)

Hyvä esimerkki on tänään valmistamani pasta, jossa ei parsan ja pastan lisäksi juuri muuta ollutkaan. :) Ei siis mitään varsinaista kastiketta tms. Toki voi tästä herkusta nauttia vaikka kermalla höystettynäkin, jos se tällaisenaan tuntuu liian köykäiseltä ja joukkoon voi toki lisätä jotain (tuoretta) yrttiäkin, mutta itselleni tämä maistuu parhaiten ihan tällaisena. Tällöin parsan maku pääsee mielestäni parhaiten esille. Päälle vain lisäksi ripaus parmesaania, ja herkku on valmis. :)

 

Ainekset (yhdelle)

n. 100 g pastaa 
latvat yhden nipun parsoista (säästä parsojen loppuosa johonkin toiseen ruokaa, esim. risottoon)
oliiviöljyä
nokare voita
hiukan raastettua parmesaania
suolaa
pippuria

Valmistus

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin leikkaa parsojen latvat irti muusta osasta ja huuhtele. Kuumenna oliiviöljyä ja nokare voita pannulla ja lisää kuivatut parsan latvat. Lisää suola ja pippuri ja paista parsat kevyesti muutaman minuutin ajan useasti sekoittaen. Lisää joukkoon pasta, sekoita ja tarjoile parmesaaniraasteen kera. 

BUON APPETITO! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti