sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Talven rippeet: pasta e fagioli - pastaa ja papuja

Juuri, kun oli ehtinyt päästä keväisiin tunnelmiin (ruokapöydässäkin), niin eikös se talvi vielä sieltä tullut...Ja sen mukana halu tehdä vielä jotakin talvisen lämmittävää ruokaa sesongin lopettajaisten (toivottavasti: en ole ollenkaan talvi-ihminen, joten en soisi tämän pienen takapakin kovin kauaa kestävän) kunniaksi.

Tämänpäiväisessä reseptissä on kyse ihan tavallisesta italialaisesta arkiruuasta, joka kuuluu monen perheen repertuaariin. Helppo valmistaa, edullista ja terveellistä - kannattaa siis ehdottomasti ottaa mukaan omaan arkiruokavalikoimaansa. :)

Tähän ennen reseptiä vielä muutama huomautuksen sananen...Ensinnäkin, monet tykkäävät (käsittääkseni) valmistaa tämän ruuan niin, että porkkana on paljon pienemmässä muodossa kuin itselläni kuvista näkyy; itseäni eivät pienet sattumat haittaa, mutta jos et itse niistä niin välitä, niin kasvikset vaan esim. blenderiin tai sitten porkkanan voi vaikkapa raastaa.

Toinen asia koskee selleriä: yksi sellerin varsi kuuluisi tähän reseptiin aivan olennaisena osana, mutta itse teen kuitenkin ilman sitä, koska selleri on minulla vielä niiden kasvisten listalla, josta en vain tahdo oppia pitämään. Työn alla kuitenkin tämäkin asia, oppia ikä kaikki jne. ;) Jos siis itse satut sellerin ystävä olemaan, niin lisää toki sellainen pieneksi pilkottuna.

Mutta nyt itse asiaan. :)

Ainekset (n. 3 ruokailijalle nälästä riippuen)

oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
n. 1,5 dl tomaattimurskaa
tölkki ruskeita papuja
n. 200 g pientä pastaa, esim. ihan tavallisia makarooneja
suolaa
chilijauhetta
n. 3/4 litraa kuumaa vettä tai kasvislientä

päälle lorautettavaksi vielä tilkka oliiviöljyä
parmesaaniraastetta

Valmistus

Hienonna sipuli ja porkkana ja kuumenna sillä välin öljy kattilassa. Kuullota valkosipulinkynsiä, sipulia ja porkkanaa öljyssä ja lisää tomaattimurska. Poista suolaliemi pavuista ja huuhtele. Kaada kattilaan ja lisää suola ja ripaus chiliä. Lisää puolet nesteestä ja jätä hautumaan pienelle lämmölle. Anna porista kannen alla kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Ota tässä vaiheessa hetkeksi pois liedeltä ja murskaa noin puolet pavuista haarukalla. Laita takaisin liedelle, lisää loput nesteestä ja pasta. Anna keittyä, kunnes pasta on sopivasti al dente. Tarjoile lisäten päälle aavistus oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti