sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Focaccia alle patate e rosmarino - peruna-rosmariini -focaccia

Mitä herkkua tehdä ylijääneistä keitetyistä perunoista? 

Tässä on yksi vaihtoehto, joka tosin on sen verran yksinkertaisuudessaan nerokas, että perunankeittoon kannattaa ryhtyä ihan tätäkin varten.

Tarvitset:

keitettyjä perunoita ohueksi viipaloituna
tuoreen rosmariinin neulasia
ekstraneitsytoliiviöljyä
(meri)suolaa

Valmistus:

Anna taikinan kohota vähintään tunti - mitä kauemmin, sen parempi (max. 12 tuntia).

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja päällystä focaccia perunaviipaleilla. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia ja kaada norona oliiviöljyä. 

Paista uunissa n. 20 minuuttia ja tarjoile lämpimänä.


P.S. Jos pidit tästä ohjeesta, kokeile myös perunapizzaa

2 kommenttia:

  1. Aika yksinkertainen ja nopea juttu, siis jos perunat ovat valmiiksi keitettyjä, eikä ota nostatusaikoja huomioon. Tuosta saa kertaheitolla koko aterian ja on oiva ruoka ylijäämäperunoille.

    VastaaPoista
  2. Totta, vallan yksinkertainen resepti ja kyllä jo 3 tunnin kohotuksellakin tulee hyvää! :) Onhan sekin paljon, jos on kova nälkä jo kun hommaan ryhtyy, mutta jos vähääkään pystyy ennakoimaan, niin aktiiviseen tekemiseen ei paljon aikaa mene ja siellä se taikina nousee itsekseen sillä aikaa, kun puuhailee muuta. :)
    Tämä on yksinkertaisuudessaan aivan loistavan makuista. :)

    VastaaPoista