keskiviikko 17. elokuuta 2016

Insalata di patate e tonno - tonnikala-perunasalaatti

Kesä on pikkuhiljaa taittumassa syksyyn ja arki on taas monilla meistä alkanut. Pian on taas hyöryävien ja lämmittävien ruokien aika, mutta vielä voi nautti ihanista ja nopeista ruoista, jotka tarjotaan kylminä ja jotka voi valmistaa jo etukäteen jääkaappiin. 

Tonnikala-perunasalaatti on italialainen kesäklassikko, joka sopii hyvin eväsretkellekin (tai töihin) mukaan pakattavaksi. Valmistus ei todellakaan vie paljon aikaa ja yksinkertaista perusreseptiä on helppo varioida oman maun mukaan. 

Kastikkeeksi ei tarvita meidän suomalaisista perunasalaateistamme tuttua majoneesia, vaan pelkkää oliiviöljyä. Jos haluat mukaan vähän hapokkuutta, lisää valkoviinietikkaa tai puristus sitruunaa. 

Tarvitset: 

keitettyjä perunoita (loistava tapa hyödyntää edellisestä päivästä ylijääneet perunat)
öljyyn säilöttyä purkkitonnikalaa
ekstraneitsytoliiviöljyä
tuoretta persiljaa silputtuna
mustapippuria
suolaa

halutessasi voit lisätä mm. mustia oliiveja, keitettyjä kananmunia lohkoina, keitettyjä vihreitä papuja jne. 

Valmistus:

1. Valuta tonnikalasta öljy ja se tonnikala kulhoon. Hienonna haarukalla. 
2. Kuori ja pilko perunat isoiksi lohkoiksi. Lisää tonnikalan joukkoon. 
3. Lisää hienonnettu persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta joukkoon oliiviöljyä (halutessasi myös sitruunamehua tai valkoviinietikkaa), sekoita huolella. 
4. Voit rikastaa salaattia lisäämällä sen pinnalle kananmunalohkoja, kalamataoliiveja, keitettyjä vihreitä papuja tai mitä ikinä haluatkaan. 
5. Tarjoa haaleana tai anna tekeytyä jääkaapissa väh. tunti ennen tarjoilua. 




2 kommenttia:

  1. Kiva uudenlainen versio meille suomalaisille rakkaasta perunasalaatista. Sopii varmaan vaikka grillauksien seuraksi.

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä yksinkertaisuudessaan maukasta ja tosiaan uskoisin myös, että grillauksen kaveriksi sopisi hyvin. :)

    VastaaPoista