maanantai 6. kesäkuuta 2016

Spaghetti al limone e pistacchi - sitruunainen pistaasispagetti

Yksinkertainen mutta täydellisen makuinen; kirpeä, kesäinen, raikas; odottamaton makuelämys. Tätä kaikkea on nopeasti valmistuva taivaallinen herkku sitruunainen pistaasispagetti

Voiko tällaiseen kyllästyä...? Ei varmaan ainakaan niin kauan, kun aurinko paistaa ja on lämmintä. ;)

Tarvitset (annos kahdelle):

160 g spagettia
1 pieni (luomu)sitruuna
60 g suolaamattomia, kuorittuja pistaaseja
suolaa
mustapippuria
ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus:

1. Laita korkeaan kattilaan vesi kiehumaan spagetille. 
2. Pese sitruuna huolellisesti lämpimässä vedessä juuresharjan avulla. Kuivaa.
3. Leikkaa sitruunan kuoresta ohuita suikaleita esim. kuorimaveitsellä. Ole tarkkana, että leikkaat vain pintaa, eikä kuoren alla olevaa valkoista osaa joudu mukaan, sillä se tekee ruoasta kitkerän. Leikkaa suikaleet leikkuulaudalla aivan ohuiksi "nauhoiksi".
4. Hienonna pistaasit murskaksi leikkuulaudalla kokkiveitsen avulla. 
5. Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen suolaa ja sen jälkeen spagetit. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Laita laakealle paistinpannulle 2-3 rkl oliiviöljyä, pistaasit, sitruunan mehu ja kuorisuikaleet. Mausta makusi mukaan mustapippurilla ja suolalla, sekoita ja lämmitä miedolla lämmöllä. 
7. Lisää pannulle valutettu spagetti ja sekoita kaikki ainekset keskenään. 
8. Tee annokset, viimeistele pannun pohjalle jääneillä pistaasinpaloilla ja tarjoile välittömästi. 



2 kommenttia:

  1. Pistaasipähkinöistä tulee varmaan mukava purutuntuma. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Totta, pähkinät antavat mukavaa purutuntumaa ruokiin, itse tykkään ainakin kovasti. :)

    VastaaPoista