torstai 17. heinäkuuta 2014

Insalata di fagioli bianchi - kesäinen salaatti valkoisista pavuista

Jokin aika sitten tulinkin jo maininneeksi, että palkokasveista saa aivan ihastuttavia kesäruokiakin, ei pelkästään höyryäviä patoja, keittoja, kastikkeita jne.

Tässä eräs tapa siis hyödyntää näitä (varsinkin kasvissyöjän) aarteita ihanan kesäisessä ja raikkaassa mutta samalla ravitsevassa ja täyttävässä salaatissa. Tämä sopii hyvin lisukkeeksi, mutta varsinkin kuumana päivänä se on mahdollisesti tuoreen leivän kera tarjoiltuna aivan riittävä sellaisenaan ja pitää varmasti paremmin nälkää, kuin pelkkä salaatinlehdista, kurkusta ja tomaatista tehty salaatti.

Tähän reseptiin tarvittavia suuria valkoisia papuja saa säilykkeenä valmiiksi liotettuina (varmaksi voin sanoa, että löytyy ainakin GoGreen -nimiseltä merkiltä vihreässä pahvitölkissä), joten tämä on pikaruokaa parhaimmillaan, kun valmistamiseen menee pari hassua minuuttia. :) Vinkki: kätevä ja helppo pakata mukaan vaikkapa töihin lounasruuaksi. :)

Ainekset yhdelle (tuoreen leivän kanssa tarjoiltuna tai lisukkeena kahdelle)

1 tölkki suuria valkoisia papuja 
n. 3/4 kurkkua
1 keskikokoinen kevätsipuli (maun mukaan valkoinen tai punainen)
suolaa
pippuria
ekstraneitsytoliiviöljyä
halutessasi muutamia tuoreita oreganon lehtiä silputtuna

Valmistus

Huuhtele ja valuta pavut huolella lävikössä. Kuori ja pilko kurkku ja sipulit. Lisää ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää makua antamaan 2-3 rkl oliiviöljyä ja halutessasi tuoretta oreganoa tai muuta tuoretta yrttiä. Jos sinulla on aikaa, voit laittaa jääkaappiin joksinkin aikaa viilenemään. Voi myös valmistaa etukäteen edellisenä päivänä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti