keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Contorno estivo di fagioli cannellini - kesäinen lisuke valkoisista pavuista

Kasvissyöjänä käytän ruuanlaitossa usein ja mielelläni raaka-aineena erilaisia palkokasveja, ja italialaisessa keittiössä onkin niiden suhteen reseptejä, joista ammentaa ideoita. Monet palkokasviruuat vain ovat aika tuhteja ja lämmittäviä ja sopivat siten paremmin syksyyn ja talveen, mutta on niitä kesäisen kevyitä ja raikkaitakin. :)

Tässä eräs niistä - sopii hyvin lisukkeeksi, mutta miksei vaikkapa kevyeksi lounaaksikin tuoreen, rapean leivän kera. :)

Jälleen kerran on kyse ruuasta, jota olen eräässä ravintolassa Italiassa syönyt, mutta jonka reseptin päättelin syömäni perusteella itse. :)

Ainekset 

tölkki valkoisia cannellini-papuja (ei tomaattikastikkeessa)
pari pienehköä tomaattia
ekstraneitsytoliiviöljyä
n. 2 rkl sitruunamehua (tai vaihtoehtoisesti valkoviinietikkaa)
suolaa
pippuria
(tuoretta) persiljaa silputtuna

Valmistus

Huuhtele pavut ja anna valua lävikössä. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi, siemenet on hyvä poistaa. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita - valmista tuli! :) Tämän lisukkeen voi hyvin valmistaa hieman etukäteen (vaikka jo edellisenä päivänä), sillä se on tarkoitus tarjoilla kylmänä, eikä se ollenkaan pahastu pienestä odottelusta jääkapissa. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti