Tällaista pientä suolaista purtavaa nautitaan Italiassa ainakin Napolissa, Toscanassa ja osissa Pugliaa sekä käsittääkseni myös Sisiliassa Messinan kaupungissa - kaikki ehkä hieman yllättäen alueita, joiden ruokaperinteeseen ei aivan ensimmäiseksi yhdistäisi polentaa...
Kiva resepti antipastoksi tai aperitiiville, mutta kannattaa huomioida, että nämä on tarkoitus tarjota vielä lämpiminä ja hiukan krokantteina, joten kovin hyvissä ajoin etukäteen näitä ei voi tehdä valmiiksi. :)
200 g maissijauhoja (polentaa)
vettä
1 valkosipulinkynsi
1 tuore chili kokonaisena
suolaa
oliiviöljyä
Paista oliiviöljyssä
valkosipulinkynttä ja chiliä kunnes ne saavat hieman väriä ja lisää
maissijauhot ja suola. Ala lisätä välittömästi vettä vähän kerrallaan koko
ajan sekoittaen. Lisää vettä vähitellen samalla sekoitellen ja levyllä keittäen,
kunnes seoksesta on tullut koostumukseltaan jähmeän puuron kaltaista.
Levitä puuro leikkuulaudalle
leivinpaperin päälle tasaiseksi (tasaisen pinnan saat peittämällä puurokerroksen toisella leivinpaperin palalla ja kaulimalla kevyesti), n. 1,5 cm kerrokseksi ja anna jäähtyä. Leikkaa
neliöiksi ja paista runsaassa oliiviöljyssä molemmin puolin. Ota esim.
reikäkauhan avulla öljystä jäähtymään lautaselle talouspaperille ja tarjoile
vielä hieman lämpiminä.
Ennen tarjoilua ripottele
pinnalle hiukan suolaa.
Hyvää ja maukasta viikonloppua! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti