tiistai 23. kesäkuuta 2015

Tricolore

Monesti italialaisten pizzerioiden listalla on pizza, jonka nimi on tricolore, joka sananmukaisesti tarkoittaa kolmiväristä ja viittaa tietenkin Italian lippuun väreineen. Päällysteet saattavat hieman vaihdella, mutta yhteistä kaikille versioille tietenkin nimensä mukaisesti on se, että niissä on oltava Italian lipun kolmea väriä, eli vihreitä, punaisia ja valkoisia päällysteitä sopisi käyttää. :)

Tässä on mun versioni. :)

Tarvitset:

annoksen pizzataikinaa, ohje täällä
2 mozzarellaa
1 iso tomaatti tai 2 pienempää
pestoa
tuoretta basilikaa

Valmistus:

Lämmitä uuni 300 asteeseen ja leivo sillä aikaa pizzataikinasta ohuehko pizzapohja. Paista sellaisenaan uunissa - huomio, että ohut pohja kypsyy todella nopeasti 300 asteessa ilman päällysteitä, joten ole tarkkana, ettei se pala. 

Ota pizzapohja pois uunista ja uuni pois päältä. Levitä pohjan päälle aika reilusti pestoa ja viipaloi sen päälle mozzarellat. Laita siksi aikaa uunin jälkilämpöön, että mozzarella alkaa juuri ja juuri sulaa. Viipaloi sillä välin tomaatit. 

Ota pizza uunista, astelle päälle tomaattiviipaleet ja basilikan lehdet ja tarjoile! :) 



2 kommenttia:

  1. Noi tuorepizzat on niiiin hyviä:), Taas uusi kiva ohje :)

    VastaaPoista
  2. Totta, tuorepizzat on kyllä ihania, ja itse tykkään valkoisista pizzoista ylipäätään. :)

    VastaaPoista