sunnuntai 21. elokuuta 2016

Sorbetto all'anguria - vesimelonisorbetti (ilman jäätelökonetta)

Tämä kesä on meillä ollut sorbettikesä. Vesimelonisorbetti on meillä yksi kesän parhaista reseptilöydöistä, ihana makean raikas. Jäätelökonetta ei tarvita, tekeminen onnistuu ihan pakastimessa, toki aikaa on varattava joitakin tunteja. Sorbetin tekeminen itse on todella helppoa - ainut miinuspuoli on se, että seosta pitää ainakin kerran tunnissa käydä pakkasessa sekoittelemassa, jolloin esim. ulkoilemaan lähtö sorbetin tekeytyessä ei oikein onnistu. 

Tarvitset: 

500 g siemenistä puhdistettua vesimelonia (paino mitattuna ilman kuoria)
2 dl vettä
1 sitruunan mehu
180 g sokeria

Valmistus: 

1. Aivan ensimmäiseksi laita lasinen tai metallinen kulho (metallinen pyöreä tai suorakaiteen mallinen kakkuvuoka on loistava tähän tarkoitukseen) jäähtymään pakastimeen.
2. Mittaa pieneen kattilaan tai paistokasariin vesi ja sokeri ja lämmitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut. Jätä jäähtymään huoneenlämpöön. 
3. Leikkaa vesimeloni palasiksi ja poista kuori ja siemenet. Soseuta mehuksi esim. blenderissä. Kaada siivilän läpi erilliseen kulhoon, purista joukkoon sitruunamehu ja laita jääkaappiin odottamaan vesi-sokeriliemen jäähtymistä. 
4. Kun vesi-sokeriliemi on jäähtynyt, ota pakastimeen laittamasi kulho ja kaada siihen vesimelonimehu ja vesi-sokeriliemi. Sekoita. 
5. Peitä kulho sopivalla kannella tai foliolla ja laita takaisin pakastimeen. 
6. Käy sekoittamassa n. 40 min., max. tunnin välein, kunnes sorbetti on sopivaa koostumukseltaan. Tähän menee 4-7 tuntia. Tarjoile. 
7. Valmiin sorbetin voi myös jättää pakastimeen odottamaan tarjoilua max. kolmeksi päiväksi. Tässä tapauksessa ota sorbetti pakkasesta huoneenlämpöön sulamaan 30-60 min. ennen tarjoilua. 


2 kommenttia:

  1. Tosi tyylikäs aterian päätös. Tuo tuntuu niin helpolta, että saattaisin minäkin onnistua. Tämän kesän hitti tuntuu olevan kotitekoinen jäätelö tai sorbetti.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Tämä on todella helppo, kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Joo tänä kesänä jäätelö ja sorbetit ovat vallanneet kotikeittiöt, mulle ainakin kovin mieluinen trendi. ;)

    VastaaPoista