torstai 20. helmikuuta 2014

Cannelloni ricotta e spinaci - ricotta-pinaatti täytteiset cannellonit

Taas kerran tulee uunipastan resepti vaikkapa viikonlopun ruoanlaittoon kokeiltavaksi, mutta tällä kertaa ei kyse ole lasagnesta vaan cannelloneista. :) Täytteenä käytin italialaista cannellonitäyteklassikkoa, ricottaa ja pinaattia.
Niinkuin lasagne, tämäkin resepti sopii todella hyvin jo edellisenä päivänä valmistettavaksi, jos aikoo vaikka vieraille tarjota. Jääkaapissa yön aikana maku oikeastaan vain paranee. :)

Ainekset 10 rullaan (riittää 3-4 henkilölle riippuen nälästä ja mitä muuta on tarjolla)

10 cannelloniputkiloa tai saman verran lasagnelevyjä* 
1 prk ricottaa
pieni pussillinen pakastepinaattia sulatettuna
pieni palanen voita
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 muna
n.100 g raastettua parmesaania
1/2 l bechamel-kastiketta

Valmistus

(Jos käytät lasagnelevyjä cannelloniputkiloiden sijaan, ne täytyy keittää ennen täyttämistä, joten laita vesi kiehumaan ensi töiksesi.) Sulata pannulla voi ja lisää oliiviöljy. Paista kevyesti tässä rasvaseoksessa pinaatti ja lisää suola ja pippuri. Sekoita kulhossa tasaiseksi massaksi ricotan ja munan kanssa ja lisää vielä joukkoon noin puolet parmesaaniraasteesta. Täytä cannelloniputkilot (tai jo keitetyt lasagnelevyt käärimällä rullaksi) tällä täytteellä ja aseta uunivuokaan, jonka pohjalle olet levittänyt noin kolmanneksen bechamel-kastikkeesta. Kun kaikki putkilot on täytetty ja ne ovat vuoassa, kaada päälle ja levitä tasaisesti loppu bechamel-kastikkeesta. Ripottele päälle loppu parmesaaniraasteesta ja paista uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia, joista viimeiset 5 minuuttia grillivastuksella. 

*Itse tein tällä kertaa jälkimmäisistä, mistä johtuen rullat eivät alapuolella olevassa kuvassa ole kovin symmetrisiä kauneista puhumattakaan, koska en onnistunut niitä tuon siistimmin käärimään, mutta kuten kuvasta näkyy, bechamel- ja juustokerrokset päittävät tämän ongelman joten lopputulos on mielestäni ihan kelpo. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti