torstai 6. maaliskuuta 2014

Lasagna primavera - kevätlasagne

Harvoin ehdin (tai viitsin ryhtyä...) tekemään lasagnea keskellä viikkoa, mutta eilen siihen oli erityisen hyvä syy: meillä oli erittäin toivottuja ja harvinaislaatuisia vieraita ja heille piti keksiä jotakin maukasta purtavaa ja lasagne on yleensä takuuvarma valinta. :D Eilinen, loistavan kaunis sää ja keväinen tunnelma innosti keväisten, raikkaanmakuisten ja -väristen kasvisten käyttöön, joten tein oman versioni lasagna primaverasta, joka sekin on - yllätys yllätys - bianca, eli valkoinen. :) Päädyin käyttämään porkkanaa ja kesäkurpitsaa, mutta toki muitakin kasviksia voi käyttää: vaikka herneitä, tankoparsaa, artisokkaa...

Nyt sen pidemmittä puheitta itse reseptiin. :)

Ainekset neljälle:

bechamel-kastiketta litrasta maitoa
lasagnelevyjä
yksi keskikokoinen kesäkurpitsa
2 suurta porkkanaa
2 mozzarellaa
n. 50 g grana padanoa raastettuna

Pese kesäkurpitsa ja kuori porkkanat ja viipaloi molemmat kasvikset. Laita öljytyt ja suolatut kesäkurpitsan palat uunipellille levitettynä uuniin kypsymään, kunnes ne ovat pehmeitä. Keitä sillä välin porkkanat suolatussa vedessä kunnes myös ne ovat pehmeitä. 

Kokoa lasagne uunivuokaa: laita alimmaiseksi kastiketta, sitten kasviksia ja hieman mozzarellaa ja lopuksi lasagnelevyjä. Jatka näin, kunnes ainekset on käytetty. Viimeisen kerroksen tulee olla bechamelia, jonka päälle ripotellaan loput mozzarellasta ja grana-raaste.

Paista uunissa 180 asteessa 35-40 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Viimeiset 5 min. kannattaa paistaa grillivastuksella. 

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua, BUON APPETITO!!! :)Voit tehdä pelkästään "yksikasviksisia" kerroksia tai laittaa joka kerrokseen molempia. Itse tein sekä että, mutta pelkkää porkkanakerrosta ei tullut kuvattua. Eivätkös olekin ihanan pirteän värisiä nämä kevään kasvikset? :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti