keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pasta tricolore alla ricotta - kolmiväristä ricottapastaa

Kokeilin pitkästä aikaa itselleni aivan uutta tuttavuutta pastareseptien joukossa. :)

Olin ostanut purkin ihanaista Galbanin ricottaa, joka oli tarkoitus käyttää pääsiäisen aikana erääseen piirakkaan, mutta sitä piirakkaa en koskaan tullut tehneeksi ja nyt oli ricotan päästävä käyttöön kun parasta ennen -päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä.

Ricottaa käytetään usein erilaisissa uunipastoissa, mutta mielestäni se (ainakin hyvä sellainen, kuten tuo Galbani -merkkinen) on tuoreenakin aivan loistavaa. Yksinkertaisimmillaan sitä voi tarjota pastan kera aivan sellaisenaan ilman mitään muuta paitsi ehkä ripaus sokeria. :)

Tällä kertaa päädyin kuitenkin kokeilemaan tällaista reseptiä, joka oli liitetty ricottapurkin yhteyteen. Kuulosti houkuttelevalta ja todella hyväksi osittautuikin. :) Voin suositella - varsinkin, kun vielä valmistuskin on helppo ja nopea. :)

Ainekset neljälle

250 g ricottaa
350 g spaghettia tai muuta pastaa (itse käytin fusilleja)
400 g tavallisia tai kirsikkatomaatteja pilkottuna
20 g vihreitä oliiveja
1/4 (puna)sipulia
kourallinen basilikanlehtiä silputtuna
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria


Valmistus

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin hienonna sipuli ja pilko tomaatti ja oliivit. Sekoita kulhossa basilikan, öljytilkan, suolaripauksen ja mustapippurin kera. Siivilöi pasta ja lisää se muiden ainesten joukkoon. Lisää ricotta, sekoita ja tarjoile. BUON APPETITO! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti