maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pesto alla genovese

Sunnuntailounaalle tein eilen alkuruoaksi pastaa peston kera, tällä kertaa tein ihan klassisen genovalaisen basilikapeston. Genovan kaupunki on Ligurian maakunnassa pohjois-Italiassa alueella, jonka suomalaiset ehkä paremminkin tuntevat Italian Rivierana. Maisemallisesti ja ruoallisesti tämä on todella mahtavaa seutua, suosittelen matkaa niille alueille todella lämpimästi molempien takia, mutta jollei matka Italiaan saakka ole mahdollinen, tuo tuulahdus ihanaa pohjois-Italian rannikkoa kotiisi suoraan omasta keittiöstäsi! :)

Pesto on niin helppo ja nopea tehdä kotona, että oikeastaan ihmettelen, miksi itsekään sitä ylipäätään koskaan valmiina kaupasta ostan. Kun ensimmäisen kerran teet pestoa kotosalla (tai saat jonkun muun, mahdollisesti aidoin ligurialaisen mamman tekemää herkkua, niinkuin itse aikoinani vieraana eräässä genovalaisessa kodissa sain), huomaat, että sillä on lopulta hyvin vähän tekemistä kaupan valmiiden pestojen kanssa, joissa basilika ei todellakaan pääse oikeuksiinsa. Toki huimia eroja merkkien välillä on, mutta mielestäni yleensä näin. Kotona tehdyssä on ihana raikkaan ja terveen vihreä väri, huumaava basilikan aromi yhdistettynä valkosipulin ihanaan tuoksuun...ja se maku! Kannatta kokeilla, niin viimeistään vakuuttuu! :)

Jos et ole valkosipulin ystävä, niin ilmankin voi tehdä, mutta itse en jätä sitä pois mistään hinnasta. :)



Ainekset kahdelle

ruukku basilikaa
1 pieni valkosipulinkynsi
pieni pala parmesaania (raastettuna n. 1 rkl)
1 rkl pinjansiemeniä
n. 1/4 lasia oliiviöljyä
maun mukaan muutama hippu merisuolaa

Valmistus

Irrota basilikanlehdet kasvista ja huuhtele, jos tarpeellista. Taputtele kevyesti kuivalla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä kuivaksi. Kuori valkosipulinkynsi ja käytä kaikki ainekset blenderissä, kunnes lopputulos on tasaista kastiketta. Valmistus onnistuu myös sauvasekoittimella. Tarjoile pastan kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti