lauantai 28. kesäkuuta 2014

Bruschette al pomodoro (ricetta classica) - klassiset tomaattibruschetat

Kun haluaa todella helppoa ja nopeaa suolaista purtavaa tai vaivattoman alkupalan pääruualle, klassiset tomaattibruschetat ovat varma valinta. :) Hyvä valinta ne ovat myös, koska yleensä ne maistuvat kaikille, lapsillekin. Bruschettoja on olemassa vaikka minkälaisia, monissa kuitenkin on ainakin tomaattia täytteenä, mutta tämä on se perusresepti, klassikko, ja niin italialaisten itsensäkin kuin ulkomaalaistenkin italialaisen keittiön ystävien rakastama antipasto.

Ainekset

(maalais)leipää
ekstraneitsytoliiviöljyä
tomaatteja
tuoretta basilikaa 
suolaa
pippuria
tuoretta valkosipulia

Valmistus

Leikkaa leipä n.1,5 cm paksuiksi viipaleiksi. Jos viipaleet ovat kovin suuria, ne kannattaa puolittaa. Paahda leipäviipaleita pannulla tai uunissa (grillivastuksella) ritilällä tai pellillä, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. 

Valmista leipien paahtuessa tomaattitäyte: pese ja kuutioi tomaatit, poista sisus, jotta täytteestä ei tule liian vetistä. Lisää joukkoon reilusti oliiviöljyä, maun mukaan suolaa ja pippuria ja käsin pienennettyjä tuoreita basilikanlehtiä. Sekoita.

Kun leivät ovat paahtuneet, hiero jokaisen pintaan makusi mukaan tuoretta valkosipulinkynttä. Lusikoi leipien päälle tomaattitäytettä ja tarjoile, BUON APPETITO! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti