sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Torrette di melanzane - munakoisotornit

Perjantaina, kun saimme rakkaan ystävän illallisvieraaksemme, innostuin tekemään tällaisia munakoisotorneja bruschettojen kaveriksi alkupalapöytään.

Näidenkään teko ei ole mitenkään vaivalloista, aikaa vaan mene hiukan munakoisojen "itkettämiseen".

Idea tällaisesta alkupalasta ei ole alunperin minun, sillä olen tällaisia joskus eräässä perugialaisessa ravintolassa syönyt, mutta resepti on siinä mielessä oman pääni tuotoksia, etten tiedän, miten ne ravintolassa syömäni tarkalleen ottaen oli valmistettu, mutta uskon osuneeni aika lähelle totuutta. :)

Nämä sopivat siis loistavasti alkupalaksi, mutta ovat sen verran tuhtia tavaraa runsaan oliiviöljyn käytön ansiosta, että mielestäni riittävät kyllä ainoaksi ruokalajiksikin - varsinkin, jos torneja on enemmän kuin tuo yksi per henkilö. :)

Kuvista en valitettavasti saanut kovin edustavia, mutta toivottavasti innostutte silti kokeilemaan, sillä nämä ovat aivan ihanan maukkaita! :)

Itse käytin mozzarella di bufalaa, puhvelin mozzarellaa, mutta mikään ei tietenkään estä käyttämästä tavallistakaan mozzarellaa.

Ainekset neljälle

1 iso munakoiso
2 (puhvelin) mozzarella palloa
tomaattikastiketta, resepti täältä 
tuoreita basilikan lehtiä koristeluun

Valmistus

Viipaloi munakoiso ja itketä se. Itketyksen löydät vaihe vaiheelta kuvitettuna tästä reseptistä. Laita munakoisoviipaleet leivinpaperille uunipellille ja valele molemmin puolin oliiviöljyllä. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes munakoiso on kunnolla pehmennyt. 

Paloittele mozzarella ja valmista annokset: alimmaksi munakoisoviipale, sen jälkeen mozzarella, jonka päälle hiukan (n. 1 rkl) tomaattikastiketta, ja sama alusta. Aivan päällimmäiseksi on kiva laittaa vielä pala mozzarellaa, jonka päälle koristeeksi tuore basilikan lehti. Jokaiselle ruokailijalle on hyvä tehdä 2-3 kerrosta kaikkea. 

Tarjoile mahdollisimman pian kokoamisen jälkeen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti