tiistai 12. elokuuta 2014

Panzanella - keski-italialainen leipäsalaatti

Aiemminkin täällä blogissa on nähty reseptejä, joiden avulla pääsee eroon kuivettuneesta (paperipussi)leivästä, mutta tässä jälleen erilainen, kesään sopiva resepti! :)

Tämän kätevämpää ruokaa ei kesähelteellä olekaan: keittiössä ei kauaa tarvitse hikoilla (varsinkaan, kun edes liettä ei tarvitse laittaa päälle uunista puhumattakaan!), sillä valmistus käy käden käänteessä, ja tämä salaatti on ihanan raikas, etenkin vähän aikaa jääkaapissa oltuaan, mutta kuitenkin ruokaisa, joten maistuu taatusti silloinkin, kun kuumuus on muuten vienyt ruokahalun. ;) Tarjoile lisänä vaikkapa jotain herkullista italialaista juustoa ja oliiveja tai jotain muuta pientä purtavaa, ja herkullinen ja nopea illallinen tai lounas on valmis!

Joten prego, tässäpä aito keski-italialainen (erit. Toscana, mutta myös Lazio ja Marche - omilla kotiseuduillani Umbriassa en muista juurikaan tätä tavanneeni...) klassikko, panzanella -leipäsalaatti!

Ainekset 

kuivaa (toscanalaista)leipää (myös vaikkapa kuivettuneesta patongista tulee loistavaa!)
kurkkua
tomaattia
punasipulia
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
ekstraneitsytoliiviöljyä
valkoviinietikkaa

Valmistus

Leikkaa leipä sopiviksi paloiksi ja käytä paloja vedessä sen verran, että ne kostuvat, mutteivat kuitenkaan kastu aivan läpimäräksi. Purista tarvittaessa ylimääräinen vesi pois. Laita leipäpalat kulhoon ja pilko joukkoon punasipuli, kuorittu kurkku ja tomaatti (josta voit halutessasi poistaa siemenet). Revi joukkoon basilika ja sekoita. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja lisää muutamia ruokalusikallisia oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa. Sekoita vielä kerran ja tarjoile! :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti