tiistai 10. toukokuuta 2016

Focaccia alla cipolla - sipulifocaccia

Sunnuntaina, äitienpäivänä, järjestin perheelle aperitiivin päivää juhlistamaan. Tarjolle tein mm. erityyppisiä focaccioja. Tällä kertaa toteutin kaikki samalla, genovalaisella pohjalla. Osasta tein täytettyjä, osan päällystin ennen uuniin laittoa.

Kaikki tuntui maistuvan, mutta erityisesti sipulifocaccia sai kiitosta. Sipulifocaccian ja -pizzan reseptejä on runsaasti erilaisia eripuolilla Italiaa, tämä on siis aivan simppeli perusjuttu, mutta yksinkertaisuudessaan supermaukas. 

Voit toki toteuttaa reseptin vaikka tavallisella pizzapohjalla ja leipoa hiukan omaani matalammaksi, mutta öljyinen ja suolainen genovalainen focaccia ainakin toimi myös sipulin alustana tosi hyvin. 

Jos päädyt samaan ratkaisuun, käy ensin kurkkaamassa ja lukemassa läpi genovalaisen focaccia ohje täältä, jotta osaat ottaa huomioon kohotukseen tarvittavan ajan. 

Pellilliseen tarvitset: 

muutama rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
4 isoa sipulia
suolaa (+merisuolaa rouhittuna)
ripaus sokeria 

Valmistus:

1. Focacciataikinan viimeisen kohotusvaiheen aikana valmista sipulitäyte. Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. 
2. Kuumenna reilu määrä oliiviöljyä paistinpannulla ja kuullota sipulit. Pidä lämpötila sen verran matalana, etteivät sipulit tässä vaiheessa saa väriä. Sekoita joukkoon makusi mukaan suolaa ja ripaus sokeria. 
3. Kun focacciataikina on kohonnut riittävästi, levitä sen päälle sipuliseos. Tässä vaiheessa voit vielä lisätä kokonaisuuden päälle oliiviöljyä, jos pinta on osittain kuiva (tämän focaccian on tarkoituskin olla mehevän öljyinen ja pehmeä). Rouhi halutessasi päälle vielä hiukan merisuolaa. 
4. Paista uunissa kypsäksi n. 20, 25 min. 
5. Tarjoile vaikka aperitiivilla pieneksi leikattuina neliöinä tai esim. iltapalana salaatin kera. 


2 kommenttia:

  1. Nams :-P Kaikki oli kyllä niin hyvää ja tuo sipulifoccacia ihan kaikkein herkuin.
    Kiitos sunnuntaisesta <3

    VastaaPoista