keskiviikko 10. elokuuta 2016

Biscotti al limoncello - limoncellokeksit

Tässä on mun tän hetkinen suosikkiherkku kahvitteluhetkiä varten. Limoncellokeksi ja kupponen espressoa on arjen luksusta lounaan päätteeksi tai katkaisemaan iltapäivän. 

Sokerisen rapsakoita pinnalta, pehmoisempia sisältä...Jos rakastat limoncelloa tai ylipäätään sitruunaisia makuja, kokeile näitä! 

Plussaa muutenkin ihanalle reseptille uskomattomasta helppoudesta ja nopeasta toteutuksesta. :)

Ainekset pellilliseen (n. 20 kpl):

250 g jauhoja
80 g sokeria
40 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
50 ml limoncello-sitruunalikööriä
1 pienehkö (luomu)sitruuna - kuori hienoksi raastettuna, mehu puristettuna
*halutessasi voit lisätä joukkoon myös teelusikallisen vaniljasokeria

+ sokeria keksien pinnalle

Valmistus: 

1. Punnitse voista sopivan kokoinen määrä, paloittele kuutioiksi ja jätä esim. pienelle lautaselle huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi. 
2. Pese huolellisesti lämpimällä vedellä ja juuresharjalla sitruuna ja kuivaa se. Raasta kuori raastimen hienoimmalla terällä niin, ettei kuoren valkoista osaa joudu mukaan lainkaan. Purista sitruunan mehu.
3. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, sekoita vaan sen aikaa, että saat tasaisen taikinan. 
4. Muotoile taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Laita jääkaappiin tekeytymään n. tunniksi tai pakastimeen n. puoleksi tunniksi. 
5. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivo sillä aikaa keksit leivinpaperilla vuoratulle peltille: ota taikinaa n. saksanpähkinän kokoinen nokare ja pyörittele siitä pallo. Pyörittele kauttaaltaan sokerissa, jota olet etukäteen kaatanut lautaselle tai pieneen kulhoon. 
6. Paista keksejä esilämmitetyssä uunissa n. 15 min ja anna jäähtyä. 
7. Tarjoa esim. kahvin kera. 
8. Keksit säilyvät peltipurkkiin suljettuna pitkään, varmasti jopa viikkoja. 


2 kommenttia:

  1. Odotan vaan, että pääsen näitä maistelemaan :-P Varmasti aivan täydellisiä kahvitteluhetkiin ja luulenpa, että sopivat myös Coca Colan seuraksi :-)

    VastaaPoista
  2. Tässä on niin harvinaisen vaivaton resepti, että näitä on todella todennäköistä päästä maistelemaan. :D Juu eiköhän cokisenkin seuraksi passaa, vaikka itse espresson kera nautinkin. :D

    VastaaPoista