lauantai 13. helmikuuta 2016

Lasagne al ragù bianco con zucca - valkoinen jauheliha-kurpitsalasagne

Parisen viikkoa siiten havahduin siihen, että minulla oli vielä jääkaapissa pieni kokonainen Hokkaidon kurpitsa, jonka olin ostanut pyhäinpäiväksi (!) ruokapöydän koristeeksi. 

Kokonainen kun oli. se oli säilynyt aivan täydellisen syömäkelpoisena, mutta ajattelin kuitenkin, että sen oli korkea aika päästä lautaselle, ennen kuin jonain päivänä havahtuisin siihen, että saisin heivata roskiin koko kurpitsan. 

Kurpitsastahan saa vaikka mitä herkullista, mutta lasagnea taas teki mieli...Jonkin aikaa jo olin suunnitellut tekeväni lasagnen valkoisesta ragusta, eli jauhelihakastikkeesta, johon on tule lainkaan tomaattia ja keksin ehdistää tämän idean kurpitsaan...Lopputulos oli erittäin hyvä ja maukas - kurpitsan hento maku pääsi jauhelihan kanssa hienosti oikeuksiinsa ja kurpitsa teki ragusta todella mehevän!

Tarvitset

250 g naudan jauhelihaa
1 pieni (Hokkaidon) kurpitsa
1 keskikokoinen sipuli
puolikas lasi punaviiniä (valkoviini sopisi ehkä vielä paremmin, itsellä ei sitä ollut)
lasi maitoa
oliiviöljyä
suolaa
jauhettua mustapippuria

béchamel-kastiketta litrasta maitoa
n. 1/2 pkt lasagnelevyjä
3 palloa mozzarellaa
n. 50 g raastettua parmesaania

Valmistus

Hienonna sipuli aivan pieneksi ja putsaa ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulisilppua pannulla oliiviöljyssä, lisää kurpitsaraaste ja kuullota sekin. 

Lisää jauheliha, hienonna paistinlastalla ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää viini ja anna höyrystyä ilman kantta välillä sekoitellen. Lisää maito ja jätä hautumaan miedolle lämmölle. Anna hautua rauhassa, kunnes neste on enimmäkseen haihtunut. 

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja kokoa sillä välin lasagne. Levitä uunivuoan pohjalle kerros béchamel-kastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle taas kastiketta ja sitten ragua. Ripottele päälle revittyä mozzarellaa.

Jatka, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Viimeisenä on oltava ohuehko kerros kastiketta, ja sen päällä mozzarellaa ja parmesaaniraastetta.

Paista uunissa n. 35 min, kunnes lasagnen pinta on saanut kauniin värin. Anna tekeytyä n. 10 min ja tarjoile. 



HYVÄÄ SUNNUNTAITA!! :)

2 kommenttia:

  1. Aika jännää, miten moneksi tuo lasagne taipuu! Ilmeisesti vain mielikuvitus on rajana? Vai miten on? Mielenkiintoinen resepti :-) Hyvää sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Juurikin noin - vain mielikuvitus on rajana. :)
    Kiitos sitä samaa!!! :D

    VastaaPoista