maanantai 8. helmikuuta 2016

Sitruunainen kantarelli-kermakastike nauhapastalle

Tähän aikaan vuodesta sitruunoiden käyttö pomppaa meillä aina aivan uusiin sfääreihin - niitä on aina oltava kotona, mieluusi pussillinen, jotta niitä voi aivan rauhassa käyttää niin paljon kuin mieli tekee. Muutama kuukausi kun on syöty tuhtia ja tuhdin makuista (usein esim. punaviinissä haudutettua tai sillä maustettua) ruokaa, niin väistämättä alkaa jo tehdä mieli raikkaita makuja, ja tähän mielitekoon sitruuna ja muut sitrushedelmät ovat aivan omiaan. Plussaa vielä edullisesta hinnasta, kun sattuvat olemaan nyt juuri sesongissa ja parhammillaan. Lisäksi sitrushedelmät tarjoavat aivan ihanaa väri- ja aromaterapiaa siinä siivellä, minkä ainakin itse koen tähän vuoden aikaan tuikitärkeäksi, jotta jaksaa lopputalven pyristellä, ennen kevään saapumista.

Vaikka rakastan yli kaiken aivan kaikenlaisia sipuleita ja niillä mielelläni kermaisat kastikkeeni maustan ja kyllästän, niin onpa vaan sanottava, että ai että, mutta oli tervetullutta vaihtelua tehdäkin kermaisesta kantarellikastikkeesta sitruunan kirpeä. Lauantai-illan illallisella nautimme sen kera omatekoista pappardelle-nauhapastaa ja grana-raasteella kun viimeisteli, niin kyllä maistui. Kolmevuotiaskin söi tosi reippaasti, kun oli itse päässyt pastaa tekemään.

Tarvitset:

pieni säilykepurkillinen (tai vastaava määrä pakastettuja tai sesongin aikaan mieluiten tuoreite) kantarelleja  
2 dl kuohukermaa
reilu nokare voita
n. puolen (pienen) sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa

haluamaasi nauhapastaa (tagliatelle, fettuccine, pappardelle...)

lisäksi annosten viimeistelyyn parmesaania tai granaa

Valmistus:

Sulata voi pannulla ja paista siinä kevyesti sienet. Sekoita joukkoon kerma, mustapippuri ja suola ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Anna keittyä hiukan kokoon miedolla lämmöllä.

Keitä pasta suolatussa vedessä ja ennen sen siivilöimistä ota talteen hieman keitinvettä. 

Kaada pasta pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa joukkoon hieman pastan keitinvettä.

Tee annokset, raasta päälle parmesaania tai granaa ja tarjoile välittömästi, sillä tämän tyyppinen pasta ei syöjäänsä odottele!

Kerrankin itse tehtyä pastaa, pappardellea. Ohje löytyy edellisestä postauksesta.

2 kommenttia:

  1. Ihanan riehakas karnevaalitunnelma on vallannut blogisi :D Sitruuna tosiaankin on suloisenpirteä kevään tuoja niin värinsä kuin makunsakin puolesta ja sopii todellakin monenlaisiin ruokiin niin suolaisiin kuin makeisiinkin. Vesi ihan herahtaa kielelle, kun reseptiä lukee ja kuvaa katselee.
    Pieni pastaleipuri on niiiiin sulonen! Pienestä se on tuokin taito opeteltava ja minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)
    Totta, sitruuna käy lähes mihin vaan, eipä äkkiseltään tule toista niin monikäyttöistä raaka-ainetta mieleen - no ehkä kananmuna. :D
    Joo kyllä se on pienestä pitäen nämä taidot opeteltava ja tosiaan suloinen on. :-*

    VastaaPoista