maanantai 7. maaliskuuta 2016

Pasta con broccolo romanesco e mascarpone al gusto di limone - romanesco-parsakaalia ja pastaa sitruunaisessa mascarponekastikkeessa

Perjantaina eräässä turkulaisessa Prismassa käydessäni törmäsin tähän kovasti kaivattuun ihanuuteen:


Kyseessä on broccolo romanesco, roomalainen parsakaali. Aika harvoin tuota Suomesta löytää, ja tilaisuuteen onkin heti tartuttava, kun tällainen osuu kaupassa näköpiiriin. Olipa ollut ikävä - tämä on yksi niistä ruokajutuista, joita eniten Italiasta kaipaa! 

Kaupassa tällainen siis päätyi saman tien kärryyni, ja vasta seuraavaksi aloin miettiä, mitä siitä tekisin. 

Lopulta päädyin tekemään kermaisen pastakastikkeen mascarponesta, jonka maustoin sitruunanmehulla ja -kuorella. Taivaallista, en voi sanoa muuta! Ja vieläpä todella vähällä vaivalla.

Pastaksi valikoitui vihreä pinaattinen fettuccine-tuorepasta, mutta varmasti moni muukin kävisi. 

Jos broccolo romanescoa et sattuisi löytämään, kokeile kukkakaalia tähän reseptiin. Uskon, että toimii!

Ainekset:

1 keskikokoinen roomalainen parsakaali
1 prk mascarponea
1 (luomu)sitruuna
voita 
oliiviöljyä
suolaa 
pippuria 
(tuorepastaa)
parmesaaniraastetta annosten viimeistelyyn

Valmistus:

Puhdista kaali: leikka kukinnot varresta irti ja pilko tarvittaessa pienemmiksi. Huuhtele ja keitä pehmeäksi suolatussa vedessä. Siivilöi kaali, mutta ota keitinvettä talteen. 

Laita suolattu vesi pastalle kiehumaan. Valmista sillä välin kastike: sulata pannulla 2-3 rkl voita ja lorauta joukkoon hiukan oliiviöljyä. Raasta joukkoon yhden huolella pestyn luomusitruunan kuori ja lisää mascarpone. Sekoittele, lisää tarvittaessa hiukan kaalin keitinvettä. Purista joukkoon 1/2 sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon keitetty kaali ja survo tarvittaessa hiukan pienemmäksi puuhaarukalla. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi. Lisää pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita huolella. Lisää tarvittaessa kaalin keitinvettä. 

Tee annokset ja viimeistele parmesaaniraasteella. Tarjoile välittömästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti