tiistai 8. maaliskuuta 2016

Uova in purgatorio - kananmunat kiirastulessa

Kananmunat kiirastulessa on taatusti erikoisimpia ruuannimiä, joihin olen törmännyt, tai ainakin joka äkkseltään mieleen tulee. Kyseessä ei kuitenkaan ole sinänsä erikoinen ruoka, vaan itse asiassa todellakin arkinen: kananmunia tomaattikastikkeessa. 

Nimen olen päätellyt juontuvan yksinkertaisesti ruon ulkonäöstä - kaipa ne kananmunat sitten valmiina hiukan kiirastulessa kärsiviltä näyttää. ;) 

Yhtä kaikki, tämä ruoka on super nopea ja helppo valmistaa ja lisäksi todella edullinen - täydellinen ratkaisu kun työpäivän päätteeksi kotona pohdit, mitä tänään ruuaksi...Kaiken lisäksi ainakin meillä ainakset löytyvät yleensä jo valmiiksi kotoa, eli sekään ei haittaa, jos ei ole ehtinyt kaupan kautta käydä. ;)

Tarjoile vaikka tuoreen leivän ja salaatin kera ja voilà, yksinkertainen mutta herkullinen arkipäivän illallinen on siinä!

Tarvitset:

1 prk paseerattua tomaattia
5 kananmunaa
tuoreita basilikan lehtiä
ekstraneitsytoliiviöljyä
1/2 sipuli aivan hienoksi silputtuna
suolaa
mustapippuria
(ripaus sokeria)
(päälle ripoteltavaksi parmesaaniraastetta)

Valmistus:

Kuumenna 2-3 rkl oliiviöljyä pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon tomaatti, basilikanlehdet, suola, pippuria ja halutessasi ripaus sokeria. Sekoita ja jätä hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä, kunnes kastike on hiukan keittynyt kokoon. 

Riko joukkoon kananmunat, älä missään tapauksessa sekoita tässä vaiheessa, vaan peitä taas kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kananmunat ovat kypsiä. 

Halutessasi ripottele päälle hiukan parmesaaniraastetta ja tarjoile tuoreen leivän kera. 


LOPUKSI VIELÄ HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE NAISILLE! :)

Tästä linkistä näet, mikä ihana herkku kuuluu italialaiseen naistenpäivän viettoon...

2 kommenttia:

  1. Heh :) Nyt on sekä reseptin nimi että itse ruoka niin hauska että! Italialaiset kyllä nimeää näköjään niin ruokia kuin ihmisiäkin aika erikoisesti. Niin kuin vaikka Ristiinnaulittu! Onko moista ennen kuultu? Huumoria italialaisilla riittää joka lähtöön. Tai onko tuo nyt huumoria? Ehkä se on aitoa uskonnollisuutta. No joka tapauksessa mielenkiintoinen ohje nimineen päivineen ja helppo ja varmasti myös hyvä. Mistähän päin Italiaa kyseinen resepti on?
    Kiitos toivotuksista ja oikein aurinkoista keskiviikkoa sinne Turkuun <3

    VastaaPoista
  2. Hah, totta, hauskahan tämä on! :D Napolissa tätä ainakin syödään, mutta uskoisin, että varmaan muuallakin, esim. tietääkseni Rooman seudulla. Varmaankin vaan eri nimellä kulkee eri alueilla. ;)
    Luulen, että tässä ruuan tapauksessa nimen suhteen ollaan oltu humoristisia, mutta ihmisen nimenä se Ristiinnaulittu varmaan ilmentää ihan oikeaa uskonnollisuutta. :)

    VastaaPoista