maanantai 16. toukokuuta 2016

Arjen luksusta: kotona tehtyä tuorepastaa vuohenjuuston ja viinissä haudutetun tomaattikastikkeen kera

Makuja kotoa -blogista löytyi kiva, maukkaan oloinen, astetta parempi vuohenjuustoisen tomaattipastan resepti, joka houkutteli kokeilemaan. Koska ainekset sattumalta löytyivät jääkaapista, ryhdyin tuumasta toimeen torstaina aivan tavallisen arkipäivän päätteeksi. 

Halusin ehdottomasti tarjota kastikkeen tuorepastan kanssa ja päädyin tekemään sen itse. Jos haluat kokeilla, ohjeen löydät täältä

Tein pieniä muokkauksia alkuperäiseen ohjeeseen oman makuni mukaan ja pidin lopputuloksesta valtavasti. Mahtavaa päättää ihan tavallinen arkipäivä tällaisiin makuihin. Helppoa ja nopeaakin toteutus oli lukuunottamatta tietenkään tuorepastan tekoa, joka vie väistämättä aikansa. Valmis tuorepasta käy kyllä myös oikein hyvin tai tarvittaessa vaikka spaghetti. :) 

Kastiketta varten tarvitset (annos riittää kahdelle-kolmelle):

1 purkki esim. Muttin tomaattimurskaa
1-2 salottisipulia koosta riippuen
reilu kourallinen rucolaa
ekstraneitsytoliiviöljyä
1/2 lasia viiniä (alkuperäisessä ohjeessa punaista; itse käytin valkoista, koska sitä sattui pullonpohjallinen olemaan)
suolaa
mustapippuria
sokeria

lisäksi 100 g vuohenjuustoa annosten viimeistelyyn
valitsemaasi (tuore)pastaa

Valmistus:

1. Hienonna sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Älä ruskista. 
2. Lisää viini ja anna höyrystyä pois lähes kokonaan. 
3. Lisää tomaattimurska, ripaus (n. 2 tl) sokeria, suola ja pippuri ja sekoita. Anna hautua ja keittyä kokoon aivan miedolla lämmöllä n. 20 min.
4. Keittämisen loppuvaiheessa sekoita joukkoon rucola.
5. Kastikkeen kiehuessa keitä pasta. Ota talteen hiukan keitinvettä.
6. Lisää keitetty pasta pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. 
7. Tee annokset ja murustele niiden päälle vuohenjuustoa. 


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen annos ja vaikuttaa helpolta reseptiltä!

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan tätä se oli - herkullista, mutta helppoa (jos nyt ehkä laskee sen pastan teon pois... ;))! :D

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulliselle, kiva kun kokeilit! Ja mun pitäisi joskus kokeilla sitä pastan tekemistä, ehdottomasti. Olen ilmeisesti niin laiska, kun en ole vielä saanut sitä tehtyä ;)

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä todella hyvää, kiitos vielä tästä reseptistä! :)
    Suosittelen kokeilemaan pastan tekoa, se on hauskaa puuhaa. :D Ehkä tuo idea tehdä sitä arki-iltana ei ollut paras mahdollinen, kieltämättä syötiin aika myöhään. ;) Kyllä siihen aikaa vaan saa menemään, vaikka konetta apuna käyttäisi. ;)
    Itsellä kanssa joidenkin juttujen kokeilu/opettelu on jäänyt, tai siis ei vaan tule ryhdyttyä, vaikka kuinka mieli tekisi. Nyt listalla on opetella tekemään munkkeja, mutta jotenkin pelkään sen paistamisen olevan niin vaikeaa, että ei ole tullut ryhdyttyä. :D

    VastaaPoista