tiistai 24. toukokuuta 2016

Fusilli ai gamberetti e zucchine - fusilleja katkarapujen ja kesäkurpitsan kera

Olen koukussa ja korviani myöten ihastunut. Tämän hetkinen intohimoni kohde ovat katkaravut. Nuorempana en pitänyt niistä alkuunkaan ja sitten aloinkin kasvissyöjäksi. 

Nyt olen taas sekasyöjä ja yllätyksekseni huomannut, että päinvastoin kuin aiemmin, merenelävät ja kala tuntuvat maistuvan paremmin kuin liha. 

Katkaravuista saa kesäkurpitsan kanssa ihanan, nopeasti valmistuvan herkkupastan, joka sopii vaivattomuutensa puolesta arkeen, mutta mielestäni kelpaisi vieraillekin tarjottavaksi (tarjoava vaikka  viileän pirskahtelevan italialaisen valkoviinin kera) ja itselleni maistui mainiosti sunnuntailounaallakin. :)

Tarvitset (annoksesta riittää kahdelle): 

120g sulatettuja pakastekatkarapuja (sulata viileässä vedessä tai etukäteen huoneenlämpöön ottamalla)
140 g kesäkurpitsaa
160 g fusilleja tai muuta haluamaasi pastaa, esim. spagetit toimivat tässä hyvin
ekstraneitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa 
pippuria
150 g creme fraîchea
(n. 1/2 dl valkoviiniä)

Valmistus:

1. Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Pese kesäkurpitsa, poista siitä kannata ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä 2-3 rkl oliiviöljyä laakealla paistinpannulla ja kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja liskaa niitä kyljellään olevalla veitsenterällä. Kuullota valkosipuleita oliiviöljyssä mutta varo, etteivät ne tummu liikaa.
3. Ota valkosipulinkynnet pois öljystä ja lisää pannulle kesäkurpitsat. Paista kevyesti miedolla lämmöllä. Älä kypsennä aivan pehmeäksi.
4. Lisää katkaravut ja kypsennä pikaisesti. Jos haluat, höyrystä tilkalla valkoviiniä. 
5. Mausta suolalla ja pippurilla. 
6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 
7. Lisää kypsä, siivilöity pasta paistinpannulle ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Lisää creme fraîche ja sekoita joukkoon. Tarjoile saman tien. 


2 kommenttia:

  1. No nyt taitaa olla sen verran yksinkertainen ohje, että taidanpa tätä uskaltautua kokeilemaan joskus. Kiva ohje!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla - herkullinen lopputulos on todella helposti saavutettavissa! :D Kunhan ei vain paista kesäkurpitsoja liikaa eikä tee katkaravuista kumimaisia. ;)

    VastaaPoista