maanantai 30. toukokuuta 2016

Melanzane alla pizzaiola - munakoisot pizzaleipurin tapaan

Jos pidät munakoisosta, pidät aivan varmasti tästä reseptistä. Valmistus ei ole vaivalloinen ja kaikenlisäksi nämä voi hyvin valmistaa tarvittaessa jo edeltävänä päivänä - maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä, kun ruoka on saanut rauhassa tekeytä.

Pääruoaksi neljälle tarvitset:

2 keskikokoista munakoisoa
400 g mozzarellaa
tölkki laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti) 
ekstraneitsytoliiviöljyä
pieni sipuli
(halutessasi 2 valkosipulinkynttä murskattuna) 
suolaa
sokeria
mustapippuria
kuivattua oreganoa


1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese munakoiso ja leikkaa se halki. Jos haluat, voit myös leikata kannan irti. 
2. Tee munakoison pintaan syvät, ristikkäiset viillot niin, että saat aikaan "ristikon". Ole kuitenkin tarkkana, ettet leikkaa pohjaa rikki. 
3. Avaa vähän ristikkoa taittamalla puolikkaan reunoja kevyesti alaspäin. 
4. Ripottele pinnalle jauhettua mustapippuria ja suolaa. 
5. Paahda uunissa 30 min ja valmista sillä välin tomaattikastike.
6. Hienonna sipuli ja kuullota sitä (yhdessä valkosipulin kanssa) muutamassa ruokalusikallisessa öljyä laakeassa paistinpannussa. Pidä lämpö sen verran matalana, ettei sipuli ruskistu.
7. Lisää pannulle tomaattimurska, ripaus sokeria, maun mukaan suolaa ja oreganoa, sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle niin kauan, kuin munakoisot ovat uunissa. 
8. Valuta mozzarella lävikössä ja taputtele lopuksi kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi.
9. Kun munakoisot ovat paahtuneet, ota ne uunista ja täytä: laita jokaiselle puolikkaalle tomaattikastiketta, sen jälkeen mozzarellakuutioita ja ripottele pinnalle oreganoa. Viimeistele norolla oliiviöljyä.
10. Paista uunissa 220 asteessa 20 min. ja tarjoile. 

Uuniin menossa. 

Valmiina herkuteltaviksi.

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea pizzavaihtoehdoksi, jos haluaa tehdä vaikka gluteenitonta pizzaa tai vähemmän hiilareita sisältävää tai sitten muuten vain syödä kevyemmin.

    VastaaPoista
  2. Totta, en tullutkaan ensin ajatelleeksi, että tämähän tosiaan on hyvä gluteeniton vaihtoehto pizzalle! :) Helppo myös tehdä, kun ei tarvitse alkaa taikinaa ensin leipomaan ja munakoisot nyt vaan ovat niin hyviä. :D

    VastaaPoista