keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Pasta, panna e piselli - Pastaa ja herneitä kermakastikkeessa

Rakastan palkokasveja: ne ovat terveellisiä, edullisia ja maukkaita. Harmi, että ne eivät kuulu suomalaiseen ruokakulttuuriin tiiviimmin. Italiassa totuin niitä käyttämään säännöllisesti ruoanvalmistuksessa, ja olen jatkanut tapaa täällä Suomessa, koska ne ovat oiva proteiininlähde varsinkin meille kasvissyöjille.

Herneet eivät ole talviruokaa, mutta onneksi niitä pakasteiden muodossa on saatavilla ympäri vuoden, joten saan valmistaa tätä ihanaa pastaa (yhtä suosikeistani) ihan koska vaan. :) Yleensä tähän ruokaan laitetaan myös kinkku- tai pekonikuutioita, mutta koska en syö lihaa, jätän ne tietenkin reseptistäni pois.

Tulossa on muitakin palkokasvireseptejä, joten niihin ihastuneet pysykää linjoilla. ;)

Ainekset kahdelle

200 g pastaa (itse käytin täysjyväfarfalleja)
3 dl herneitä
1 pienehkö sipuli
1,5 dl kermaa tai creme fraîchea (suosin itse jälkimmäistä)
oliiviöljyä
(nokare voita)
suolaa
pippuria
(raastettua parmesaania annosten pinnalle ripoteltavaksi)

Valmistus

Laita suolattu vesi pastalle kiehumaan ja sulata herneet. Kuumenna reilu määrä (pohjan pitää kunnolla peittyä, vähintäänkin) oliiviöljyä kasarissa ja kuori ja pilko sillä välin sipuli hienoksi. (Lisää halutessasi voinokare pannulle ja anna sulaa.) Kuullota sipulia öljyssä ja lisää herneet, suola ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Sekoita pasta ja herneet keskenään ja lisää kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Tee annokset ja ripottele pinnalle halutessasi raastettua parmesaania.

Buon appetito! :)


3 kommenttia: