maanantai 23. joulukuuta 2013

Pienet rosmariinipojat - omini al rosmarino

Tarkoituksenani oli vielä ennen joulua ehtiä tänne laittamaan parikin uutta reseptiä (joista toinen oli palkokasviresepti, joita lupailin lisää), mutta niin vain se kiire tänä(kin) vuonna yllätti, enkä millään ehtinyt, mutta palaan asiaan joulun jälkeen. :)

Nyt tämä blogi hiljenee joulun viettoon, mutta pyhien jälkeen palaan kera uusien reseptien. :) Joulun aikana suunnitelmissa on tehdä montaa italialaista herkkua, joten paljon on uusia juttuja luvassa, palatkaahan joulun jälkeen katsomaan!

Nyt haluan kuitenkin tällaisten pienten, suloisten rosmariinipoikien myötä toivottaa kaikille oikein hyvää, rauhallista ja nautinnollista joulua, TANTI AUGURI DI BUON NATALE A TUTTI!!!!

Rosmariinipoikien ohjeen löysin eräästä italialaisesta ruokalehdestä (A Tavola, joulukuun numero) ja ihastuin yksinkertaiseen ja nopeaan toteutukseen heti. Nämä sopivat vaikka aperitiiville tai antipastolajitelmaan tai ihan vaan pöydälle kulhoon ohimennen naposteltavaksi. :)

Ainekset (n.50 kpl))

100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
30 g grana padanoa
2 munan keltuaista
1 rkl maitoa
1 rkl silputtua (tuoretta) rosmariinia
hyppysellinen suolaa

Valmistus

Sekoita pehmeä voi, jauhot, raastettu grana padano, keltuaiset ja maito. Lisää rosmariini ja aavistus suolaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kauli taikina n. 1 cm:n paksuiseksi ja tee pieniä poikia piparimuotilla. Paista 170 asteessa 15 min. ja anna jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti