torstai 5. joulukuuta 2013

Torta morbida alla ciliegia - pehmoinen kirsikkakakku

Tänään tein huomiseksi itsenäisyyspäivän aamiaiseksi tällaista kakkua, jota Italiassa tyypillisesti syötäisiin aamupalalla ja (lapset) välipalalla.

Resepti on erittäin helppo ja nopea toteuttaa, jos rupeaa yhtäkkiä tekemään jotain makeaa mieli. :) Itse tein tällä kertaa tosiaan kirsikkahillosta, mutta mikä vaan muukin hillo käy (esim. aprikoosi sopii hyvin) ja jopa nutellasta tämän voi tehdä.

Ainekset

100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 jauhoja
(kirsikka)hilloa
raesokeria
tomusokeria

Valmistus

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sillä välin vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi, lisää kananmunat ja sekoita huolella. Lisää myös jauhot ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää sinne tänne reiluja lusikallisia hilloa, joka painuu paistamisen aikana ihanaksi pehmeäksi keskustaksi kakkuun. Laita uuniin paistumaan n. 25 minuutiksi. Kun paistoaikaa on n. 1/3 jäljellä, lisää pinnalle raesokeria. Kun kakku on paistunut, anna sen jäähtyä hieman ja koristele tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti