maanantai 9. marraskuuta 2015

La pioggia si vince cucinando & la pizza perfetta - Sade voitetaan kokkaamalla & täydellinen pizza

Selailin jokin aika sitten italialaisten ruokalehtien vanhoja numeroita. Parin vuoden takaisen La Cucina Italianan marraskuun numerossa oli kannessa herkullisen pähkinäkakun ohje ja teksti La pioggia si vince cucinando joka kuuluu suomeksi sade voitetaan kokkaamalla

Ihana ja tunnelmallinen lause, joka käärii sisäänsä hellää kodin lämpöä, jota erityisesti näin marraskuussa ja tulevana talvena tarvitsemme. 

Muistan ihastuneeni tuohon lauseeseen jo silloin, kun lehden silloin pari vuotta sitten uutena ostin. 

Lause innoitti minua niin, että päätin käyttää sitä tämän loppusyksyn ja tulevan talven teemanani. 

En erityisemmin rakasta sateita ja pimeää vuodenaikaa vaikka ne tunnelmallisia ovatkin. 

Olen kuitenkin syvällä sisimmässäni sen verran kesän ja auringon lapsi, että todella harmaan pimeät sateiset päivät alkavat vaan ennen pitkään tuntua väsyttäviltä ja masentavilta, eikä virtaa tahdo riittää siihen asti, kunnes aurinko taas paistaa, taivas on korkealla ja päivät pitkiä.

Tänä vuonna aion kuitenkin taistella pimeän ajan latistavaa vaikutusta vastaan, enkä vain jäädä valittamaan. 

Aion nujertaa pimeän kauden viettämällä mahdollisimman paljon aikaa paikassa, jossa parhaiten maailmassa viihdyn ja rentoudun (ok, heti Napolin jälkeen tietenkin): pikkuruisessa, huonosti varustellussa kerrostalokodin amatöörikeittiössäni. 

Olen myös asettanut itselleni haasteen: totta kai kokeilen kaikenlaista uutta ja kivaa, opettelen uusi reseptejä ja tekniikoita, mutta ennen kaikkea: aion opetella niin hyväksi pizzaleipuriksi, kuin se kotioloissa sähköuunia käyttäen on mahdollista. 

Tulevien kuukausieni missiona on siis sen täydellisen pizzareseptin metsästys - tervetuloa seuraamaan projektiani: raportoin löydöistäni, oivalluksista ja kehityksestä matkan varrella. :)2 kommenttia:

  1. Ihana postaus :) Ja ihana tuo lause :) Tällainen vuodenaika on niiiin sopiva mitä erilaisempaan kotoiluun, joista tietysti tuo keittiössä puuhastelu ts.kokkaaminen on varmasti yksi niistä ihanaimmista. Siis , jos sattuu pitämään kokkaamisesta :) Itse en mikään himokokki ole, mutta mielelläni maistelen toisten kokkauksia. Ei siis tule olemaan pulaa testijoukoista yleensäkään, luulisin, tuolla projektillasi :P Ihanaa kokkailusyksyä sinulle ja perheellesi ja tsemppiä ja menestystä pizzakokeilujen pariin <3 Jään jännityksellä odottelemaan....

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä ja ihanasta kommentista! :) <3
    Hyvä, jos ei testijoukoista tule olemaan pulaa - en oikein itsekään ihan kaikkea tekemääni jaksa yksin syödä. :-P

    VastaaPoista