sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Pizza con zucchine e mais - kesäkurpitsa-maissi -pizza

Tähän pizzaan liittyy itselleni paljon muistoja. 

Ensimmäisenä opiskeluvuotenani Italiassa asuin kimppakämpässä kolmen italialaisen tytön kanssa ja tämä oli yhden heistä bravuuri. 

Hän teki tätä usein joko vieraille tai ihan muuten vaan. Joskus jopa minun vierailleni, jolloin säästyin itse kokkaamiselta kokonaan. :)

Tarvitset

1 annos pizzataikinaa
mahdollisimman ohutta kesäkurpitsaa
säilykemaissia huolella valutettuna
mozzarellaa huolella valutettuna
ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

Valmista pizzataikina ja jätä se kohoamaan (hyvä paikka on esim. uuni, jossa on vain valo päällä) mielellään ainakin tunniksi, kuitenkin vähintään puoleksi tunniksi. 

Valmistele täytteet: pese ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi rinkuloiksi. Leikkaa mozzarella viipaleiksi, taputtele tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla. 

Varmista samoin, että maissi on riittävän kuivaa, taputtele myös se tarvittaessa talouspaperilla kuivaksi.

Laita uuni kohoamaan 300 asteeseen tai uunisi maksimilämpötilaan. Muista ottaa viimeistään tässä vaiheessa taikina pois uunista ja laita tilalle uunipelti.

Muotoile taikinasta ohut pohja käsin tai kaulimella. Älä painele ja taputtele kuitenkaan liikaa, jottei taikina kärsi.

Levitä pizzapohjalle mozzarella ja sen päälle kesäkurpitsat ja maissi. Ripottele päälle hieman suolaa ja kaada ohuena norona oliiviöljyä. 

Siirrä leivinpaperin avulla uunissa kuumenneelle pellille ja paista 5-6 min (uunin tehosta riippuen vähempikin saattaa riittää, joten ole tarkkana) tai kunnes pizza on kypsä.

Tarjoile lämpimänä.


HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE ISILLE! :)

2 kommenttia:

  1. Tätä pizzaa en olekaan koskaan vielä saanut maistaa. Onpa yksinkertainen ja varmaan siis helppo toteuttaa. Kiva muisto noilta kimppakämppäopiskeluajoilta :)

    VastaaPoista
  2. Täytyypä siis korjata tämä vahinko. :)
    Helppo tämä on tosiaankin toteuttaa ja maku on takuuvarmasti hyvä. Ainoastaan pitää varoa, ettei pizzasta tule liian vetistä.
    Ruokamuistot ovat kyllä kivoja. :D

    VastaaPoista