perjantai 13. marraskuuta 2015

Pizzaperjantai: pizza con pere gorgonzola e noci - päärynä-gorgonzola-saksanpähkinä -pizza

Tästä ihastuttavasta kolmen maun yhdistelmästä on tullut Italiassa jo moderni klassikko!

Erikoiseltahan se kuulostaa, päärynää ja pähkinää pizzassa (niin, ja miksei muka ananasta voisi pizzaan laittaa jos kerran päärynääkin voi?! :O), mutta yhdistelmä toimii - kokeile vaikka! :)

Olethan muuten jo huomannut vinkit pizzan paistoon blogin erillisellä sivulla...? Linkki löytyy etusivun yläreunasta. 

Tarvitset

1 annos pizzataikinaa (hyvä ohje täällä)
(mietoa) gorgonzolaa kuutioiksi paloiteltuna
tuoretta päärynää kuorittuna ja viipaleiksi paloiteltuna
mozzarellaa viipaloituna ja hyvin valutettuna (ei pakollinen; korvaa osa gorgonzolasta mozzarellalla, jos haluat miedontaa homejuuston makua)
saksanpähkinöitä pienehköiksi paloteltuina
ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

Valmista ja kohota pizzapohja ohjeen mukaan. 

Laita pelti uuniin ja uuni kuumenemaan 300 asteeseen tai niin kuumaksi, kuin uunisi saa.

Leivon sillä välin taikinasta ohuehko pohja leivinpaperille ja päällystä se mozzarellalla, ja asettele sen päällee vuorotellen päärynää, gorgonzolaa ja pähkinöitä.

Siirrä pizza leivinpaperin avulla uunissa kuumenneelle pellille ja paista keskitasolla n. 6 min. tai kunnes pizza on kypsä.

Tarjoa lämpimänä. 


HAUSKAA JA RUOKAISAA VIIKONLOPPUA! :)

3 kommenttia:

  1. Tää on niiiiiin hyvää pizzaa! Kannattaa kokeilla. Kerrassaan hurmaavaa! Maut sopivat toisiinsa täydellisesti, Nam :P

    VastaaPoista
  2. Niin ja pizzaperjantaita vietetään meilläkin :P Suomalaista sellaista :)

    VastaaPoista
  3. Kieltämättä uskomattoman yhteensopiva yhdistelmä, vaikka ensin saattaa tuntua erikoiselta...
    Kiva, hyvää pizzaperjantaita teillekin! :)

    VastaaPoista