maanantai 25. heinäkuuta 2016

Pasta fredda con tonno e olive - tonnikala-oliivi-pastasalaatti

Voi, mistä ihanista helteisistä aurinkopäivistä saamme nyt nauttia - omasta puolestani toivon, että vielä pitkään! :)

Tämä ihanan raikas ja maukas pasta fredda, "kylmä pasta" eli pastasalaatti pelastaa paahteisen päivän, kun kuumuudelta ei jaksa touhuta keittiössä tai ei malta sisällä olla yhtään enempää, kuin on pakko. ;)

Raaka-aineita on vain muutamia ja ainakin itseltäni ne löytyvät monesti jo valmiiksi kotoa. Reseptin näppäryyttä lisää se, että pastaruoille hiukan epätyypillisesti tämän voi ja kannattaakin valmistaa etukäteen, sillä jääkaapissa se tekeytyy ja maut sulautuvat toisiinsa. Tunnin tekeytyminen on riittävä, mutta seuraavanakin päivänä tämä maistuu vielä erinomaiselta. Jos olet jo lomasi viettänyt ja töihin palannut, tässä olisi ideaa myös lounasevääksi. Sopii tokin myös piknikherkuksi. :)

Jos tällähetkellä pitäisi valita, äänestäisin tämän pastan tämän kesän suosikikseni. :)

Tarvitset: 

valitsemaasi lyhyttä pastaa
öljyyn säilöttyä tonnikalaa
kirsikkatomaatteja
kapriksia 
mustia oliiveja (esim. kalamatat ovat tässä loistavia)
ekstraneitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
tuoretta basilikaa
(kuivattua oreganoa)
suolaa 
rouhittua mustapippuria

Valmistus:

1. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. 
2. Pastan valmistuessa valmistele muu: ihan ensimmäiseksi kuori valkosipulinkynsi ja hiero sitä reilulla otteella tarjoilukulhon sisäpintaan. 
3. Pese, kuivaa ja kuutioi kirsikkatomaatit. Kaada tarjoilukulhoon. 
4. Valuta tonnikalasta öljy ja kaada tomaattien sekaan. Riko tonnikalan rakennetta haarukalla ja sekoita tomaatteihin. 
5. Puolita oliivit tai leikkaa ne neljäsosiin. Lisää tomaatin ja tonnikalan joukkoon. Lisää joukkoon myös kapriksia ja sekoita. 
6. Revit kulhoon tuoreita basilikan lehtiä ja jos haluat, ripottele myös oreganoa. Lisää suolaa ja pippuria makusia mukaan ja kaada joukkoon hieman oliiviöljyä. Sekoita jälleen. 
7. Valuta pasta lävikössä ja lisää muiden ainesten sekaan. Sekoita huolella. 
8. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti