tiistai 1. marraskuuta 2016

Auguri, Pizziamo! - Gnocchi di patate al pesto con scamorza affumicata - perunagnocchit peston ja savuscamorzan kera

Uskomatonta - rakas Pizziamoni täyttää huomenna jo kolme vuotta! ;) Onnea toiselle pienokaiselleni ja kiitos kanssasi vietetystä rentouttavasta laatuajasta. :) 

Juhlan kunniaksi julkaisen reseptin, joka on yksi parhaista ikinä, mutta samalla tavattoman nopea ja helppo valmistaa. Tietysti sillä edellytyksellä, ettei päädy pestoa tai ainakaan gnoccheja tekemään itse. ;) Maussa varmasti voittaa, jos tekee itse, mutta onneksi perunagnoccheja on Suomessa jo aika hyvin saatavilla ja hyviä pestojakin, jos haluaa päästä vähemmällä. Eniten päänvaivaa taitaa tuoda savuscamorzan löytäminen, mutta sen voi tietysti tarvittaessa korvata muulla savujuustolla. 

Tämä ruoka on opiskeluaikojeni herkku. Perunagnoccheihin ihastuin jo Italian aikojen alkumetreillä, se taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä. Lähes poikkeuksetta söin gnocchit peston ja parmesaanin kera tai sitten näin, uunissa savuscamorzalla gratinoituna. Helppoa ja hyvää ja taivaallisen lohdullista! Jos on ollut huono päivä, en muista yhtään kertaa, etteikö olo gnocchilautasellisen jälkeen olisi ollut paljon parempi. ;)

Tarvitset: 

1 pussi perunagnoccheja
n. 3/4 dl genovalaista pestoa
150 g savuscamorzaa tai muuta savujuustoa
suolaa

Valmistus: 

1. Laita pastavesi kiehumaan ja uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
2. Ota valmiiksi esille lävikkö ja reikäkauha. 
3. Kun vesi kiehuu, lisää sopivasti suolaa (maltillinen määrä riittää, koska pesto ja juusto ovat jo itsessään suolaisia) ja kaada gnocchit veteen. 
4. Sitä mukaan kun gnoccheja alkaa nousta pintaan, ota ne pois vedestä reikäkaudalla ja laita varovasti lävikköön. Älä käytä kovakouraisia otteita gnocchien käsittelyssä. 
5. Kun kaikki gnocchit on "pyydystetty", kaada ne läviköstä uunivuokaan. 
6. Sekoita joukkoon pesto ja pilko päälle savuscamorza. 
7. Paista uunissa, kunnes juusto alkaa sulaa.
8. Ota pois uunista, anna tekeytyä joitakin minuutteja ja tarjoile. 


2 kommenttia:

 1. Tanti Auguri Pizziamo!
  Äkkiä se aika on kulunut ja paljon ihastuttavan herkullisia reseptejä on ollut. Italia ja Italian herkut, sitäpaitsi, tuntuvat vaan jatkuvasti olevan ihmisten innostuksen kohteina.
  Perunagnocchit ovat niin hyviä, vaikkakin aika tuhtia purtavaa. Ihana tuollainen lohturuoka! No, kuka nyt ei tulisi italialaisesta ruuasta hyvälle tuulelle :-)

  VastaaPoista
 2. Grazie mille per gli auguri! :)
  Äkkiä on tosiaan tämä kolme vuotta mennyt, toki sitä ennen tämä blogi oli mietteissä ja jollain lailla työn alla varmaan ainakin saman verran. ;) Tosiaan, Italia ja italialainen ruoka tuntuvat olevan ikivihreitä suosikkeja, joihin ei koskaan kyllästytä. ;)
  Perunagnocchit ovat kyllä niin taivaallisia. Jos lempiruokia pitäisi nimetä, niin yhdessä pizzan, risoton ja lasagnen kanssa muodostavat kyllä kärkinelikon. Hmmm, jos viisi pitäisi valita, niin mikähän se viides sitten olisi? Tässä kohtaa valinta ei ole ihan yhtä helppo, potentiialisia ehdokkaita löytyy kyllä. ;) Ehkä parmigiana di melanzane, ehkä joku muu, melkovarmasti kuitenkin italialainen ruoka. ;)

  VastaaPoista