perjantai 4. marraskuuta 2016

Viimehetken halloween-vinkki tai idea lasten pyhäinpäiväaterialle: pizza con fantasmini - haamupizza

Viime hetken vinkki vielä halloweenillan purtavaksi, jos vielä asiaa pohdit. :) Sopiva vaihtoehto myös pyhäninpäivänaterialle perheen pienimmille, joille aikuisten mahdollisesti hienostuneemmat herkut eivät maistu. ;) 

Haamupizza on periaatteessa ihan tavallinen margherita, mozzarella on vain leikattu hiukan haamun mallisiksi paloiksi ja aivan pienistä mustan oliivin paloista haamut ovat saaneet suut ja silmät.

Mozzarella on laitettua päälle vasta paistamisen jälkeen, jotta se säilyttäisi valkoisen värinsä, eikä sulaisi tunnistamattomaan muotoon.

Käytin leivän väliin tarkoitettuja mozzarella slice -viipaleita, jotka ovat huomattavasti kovempia ja kiinteämpiä, kuin aito mozzarella. Noista viipaleista on helppo leikata haamun mallisia hahmoja vaikka vihannesveitsellä ja ne ovat niin ohuita, että ne sulavat ihanasti kuuman pizzan päälle laitettaessa ilman, että pizzaa tarvitsisi laittaa takaisin uuniin.

Yhdestä pikku oliivista sain niin paljon pieniä paloja, että siitä riitti koko pellillisen haamuille silmät ja suut ja jäi vielä ylikin.

Voit käyttää tämän pizzan toteutukseen suosikkipizzataikinaasi ja mieleistäsi tomaattikastiketta. Itse laitoin blenderiin vajaa puoli tölkkiä kuorittuja tomaatteja, lorauksen oliiviöljyä, basilikanlehtiä, suolaa ja jauhettua mustapippuria ja se oli siinä.

Pizzapohjan painelin kevyesti öljytylle leivinpaperille, jonka siirsin uunipellille. Levitin ohuelti tomaattikastiketta ja paistoin joitakin minuutteja uunissa 275 asteessa. Paiston jälkeen laitoin saman tien haamut pizzan päälle, lisäsin silmät ja suut ja koristelin vielä basilikanlehdillä.

Todella helppoa! :)


HAUSKAA HALLOWEENIA HYVÄÄ PYHÄINPÄIVÄÄ HUOMISELLE! :)

2 kommenttia:

  1. Hui, miten kammottavan hauska pizza! Kiva ja helppo idea toteuttaa. Aivan mainio! Miten noin yksinkertaisella tempulla saakin noin näyttävän pizzan. Taatusti on perheen pienimpien mieleen ja mielikuvitus lähtee laukkaamaan.
    Hyvää Pyhäinpäivää teille myös!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kieltämättä aika hauska resepti. :) Kiva tätä oli tehdä ja toki myös maistui, niin kuin pizza tietty aina. :D Tosi simppeli idea tosiaan, mutta kiva, teemaan sopiva lopputulos. :)

    VastaaPoista