torstai 17. syyskuuta 2015

Helppoa ja nopeaa arkeen: juustoinen pastasalaatti

Nyt kun meidänkin perheen arki viimein pyörii taas täyttä päätä pitkine ja varsin hektisine päivineen, mutta syödäkin pitäisi ja mielellään vielä hyvää, on seuraavanlaisista pikaresepteistä ollut kovasti iloa. :) 

Kehittelin reseptin itse aivan ex tempore, lähikaupassa nopeasti käydessä vaan katselin vähän ympärilleni, mitä mieli tekisi: kirsikkatomaatit olivat ihanan näköisiä, samoin löysin ihanan reheviä ja tuoksuvia basilikoja. Grillijuusto oli tarjouksessa, joten sellaista nappasin paketin mukaan ja kotoa muistinkin löytyvän valmiiksi pastaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kalamata-oliiveja. Siitä idea nopeaan iltapalaan. :)

Grillijuuston sijaan voit toki käyttää vaikkapa halloumia tai fetaa, jota ei edes tarvitse paistella, joten aikaa säästyy entisestään. Jos mietit jotain italialaisempaa vaihtoehtoa, niin se klassinen mozzarella toimii varmasti tämän tyyppisessä salaatissa. :)

Valmistus on tosi yksinkertainen: laita suolattu vesi kiehumaan pastalle (käytin itse pennejä, mutta mikä vaan vastaava lyhyt formaatti toimii oivasti) ja paista sillä välin grillijuusto oliiviöljyssä pannulla.

Juuston paistuessa pese ja leikkaa puoliksi kirsikkatomaatit ja pilko pienemmiksi sopiva määrä aurinkokuivattuja tomaatteja

Leikkaa juusto kuutioiksi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kaikki ainekset kulhoon, lisää mieleisesi määrä oliiveja, loraus oliiviöljyä, revi joukkoon basilikanlehtiä, sekoita ja tarjoile. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti