tiistai 1. syyskuuta 2015

Pasta con tonno al limone - sitruunainen tonnikalapasta

Jos eilinen oli kuluneen kesän suosikkipasta, niin nytpä on vihdoin aika julkaista viime vuoden kesän suosikkipasta! :) Tätä tehtiin viime kesänä monet kerrat - niin monet, että syksyllä alkoi jo tympäistä, mutta silloin olikin taas jo aika siirtyä tuhdimpiin ruokiin. 

Talven kun piti taukoa, niin varhaisesta keväästä saakka olen tätä taas läpi koko kesän tehnyt aika usein, eikä kyllästymisen merkkejä vielä ole ilmassa. ;)

Loistoresepti, helppo ja nopea toteuttaa, ja raikas maku hurmaa lähes takuuvarmasti! :)

Ohje on alunperin peräisin La cucina italiana -lehdestä, itse bongasin sen Toinen jalka Italiassa -blogista.

Neljälle hengelle tarvitset:

1 lasitölkillinen tonnikalafileitä öljyssä (löytyy satunnaisesti ainakin Lidl:istä)
400 g lyhyttä pastaa
1,5 dl kivettöniä taggiasche-oliiveja (kalamatat käyvät myös loistavasti ja olenpa joskus tehnyt vihreistäkin oliiveista)
1 (luomu)sitruuna
tuoretta (lehti)persiljaa
reilu 1/2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa

Valmistus

Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan ja pese sitruuna huolellisesti juuresharjalla ja tiskiaineella lämpimän veden alla. Kuivaa sitruuna ja raasta sen kuori pastan keitinveteen - varo, ettei valkoista osaa pääse joukkoon, sillä se saa mausta kitkerän.

Purista pieneen kulhoon tai lasiin sitruunan mehu ja sekoita joukkoon ripaus suolaa, 1/2 dl oliiviöljyä ja hienonnettu persilja. 

Valuta tonnikalasta öljyt ja kumoa se syvälle lautaselle. Riko hieman rakennetta haarukalla ja lisää joukkoon oliivit.

Kun pastavesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 

Pastan kiehuessa ota esiin iso paistinpannu ja kaada sille hieman oliiviöljyä. Kun pasta on kypsää, sammuta levy, kaada pasta lävikköön ja siirrä pannu vielä kuumalle levylle. 

Kaada pannulle pasta ja sekoita oliiviöljyyn. Lisää pannulle myös tonnikala, oliivit ja sitruunakastike. 

Sekoita ja tarjoile välittömästi tai halutessasi kylmänä pastasalaattina.



2 kommenttia:

  1. Yksinkertainen ohje ja herkulliselta kuulostaa. Tonnikala ja pasta sopivat yhteen tosi hyvin. Onkohan kuitenkin jäänyt testiryhmältä tämä ohje testaamatta? :)

    VastaaPoista
  2. Totta, tonnikalapastat ovat todella hyviä ja herkullisia reseptejä on vaikka kuinka! Lähiaikoina tulossa vielä yksi erilainen, todella simppeli sekin. :)
    Ei ole jäänyt testiryhmältä testaamatta, teillä tätä tein joskus keväällä, ehkä pääsiäisen aikoihin ja hyvin teki kauppansa. :D Samalla kertaa tein antipastoksi niitä öljy-valkosipuli -bruschettoja, joiden resepti täältä vielä puuttuukin. ;)

    VastaaPoista