maanantai 28. syyskuuta 2015

Makeaa mahan täydeltä: Tiramisù alla nutella - Nutellatiramisu

Kulunut viikkonloppu oli ihana ja ruokaisa. Perjantaina kokoonnuimme juhlatunnelmissa koko porukka vanhempieni luokse illalliselle ja lauantai-iltana saimme pitkästä aikaa illallisvieraaksemme rakkaan ystävämme. 

Molempien iltojen huipennukseksi halusin tehdä jotain erityisen hyvää, takuuvarmasti maistuvaa jälkkäriä: perjantaina nautimme eilen postaamaani sitruunatiramisua ja lauantaina itsellenikin uutta tuttavuutta. ensi kertaa kokeilussa ollutta nutellatiramisua

Nyt voin jo kertoa, että hyvää oli, oikeastaan vielä parempaa, kuin olisi ikinä voinutkaan unelmoida. Uskon vahvasti, että tulee tehtyä uudemmankin kerran - eikä vähiten siitä syystä, että taas oli kyseessä äärettömän helppo ja nopea jälkkäri. 

Perinteiseen tai sitruunatiramisuun verrattuna tässä on se etu, ettei kahvia tai mitään alkoholipitoista käytetä, joten tämä sopii loistavasti myös perheen pienimmille. 

Ainekset

1 pkt (200g) savoiardi-keksejä
4 dl maitoa
maitokaakaojauhetta
1 prk mascarponea
2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1/4 dl sokeria
300 g Nutellaa (tai muuta vastaavaa suklaa-hasselpähkinätahnaa)
hasselpähkinärouhetta

Valmistus

Vatkaa kerma, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon mascarpone ja 1,5 dl maitoa ja työstä sähkövatkaimella notkeaksi kreemiksi. Lisää joukkoon nutella ja sekoita edelleen sähkövatkaimella aivan tasaiseksi seokseksi.

Lisää kermavaahto ja sekoita käsin esim. puulusikkaa apuna käyttäen varovasti alhaalta ylöspäin nostellen niin, että kermavaahdon kuohkeus säilyy.

Kaada esim. syvälle lautaselle 2,5 maitoa ja sekoita joukkoon tarpeellinen määrä kaakaojauhetta. Ota esille vuoka, johon aiot koota tiramisun.

Kasta savoiardit yksitellen nopeasti molemmin puolin kaakaoon ja asettele sitä mukaa tiiviiksi kerrokseksi tarjoiluastian pohjalle. 

Peitä savoiardikerros nutellavaahdolla. Vuoan koosta riippuen saat kerroksia 1-3. Menetelmä on aina sama, jokaisen kerroksen välissä on oltava vaahtoa. 

Laita jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilua väh. 2 tunniksi. Juuri ennen tarjoilua ripottele päälle siivilää apuna käyttäen kaakaojauhetta ja lopuksi hasselpähkinärouhetta.



MUKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!!! :)

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää taas! Jännää, miten monta erilaista tiramisuvariaatiota oikein on olemassa. Meille suomalaisille taitaa tuo perinteinen kahvilla maustettu versio olla se mielikuva tiramisusta puhuttaessa. Mukavaa olisi saada joskus maistaa tätä nutellajuttua :P Hyvää alkavaa vikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! :) Kyllä se kieltämättä äkkiä loppu oli. ;)
    Tiramisureseptejä totta tosiaankin löytyy vaikka millaisia, kesällä julkaisemani mansikkatiramisu on myös aivan ihana. :) Käteviä reseptejä siitä, ettei edes uunia tarvitse käyttää.
    Kyllä se klassinen kahvitiramisu on toki myös aivan omaa luokkaansa, vaikka täältä blogista vielä puuttuukin - jännä kyllä, koska suht usein sitä tulee tehtyä. ;)
    Ihan varmasti saat tätä piakkoin maistaa - toteutus on niin helppo, että tätä voi tehdä koska vaan. :)
    Kiitos sitä samaa!! :D

    VastaaPoista