lauantai 19. syyskuuta 2015

Helppoa ja nopeaa: pasta fredda con melone e feta - pastasalaatti melonin ja fetan kera

Tämä viikko on ollut kamalan kiireinen ja loppuviikkoa kohti alkoi todella väsyttää. En silti turvaudu eineksiin mielellään silloinkaan, kun olen kiireinen ja väsynyt. 

Tämä siitä syystä, että koen, että ne saavat voimat entistä enemmän pois enkä kertakaikkiaan kestä teollisen ruoan makua, ulkonäköä ja koostumusta.

Kaipaan hyvän ja aidon ruoan tuomaa nautintoa silloinkin, tai ehkä juuri nimenomaan silloin, kun päivät ovat aamusta iltaan niin täynnä, että aikaa ruoanlaitolle ei kertakaikkiaan olisi. 

Arki-iltani kuluva töissä ja kun sieltää kotiin tulen, haluan aivan välttämättä vielä istua ruokapöytään ja nauttia hyvän, oikean, illallisen, en pelkkää voileipää.

Se on arkipäivieni paras hetki. Vaikka päivä olisi ollut millainen tahansa, niin herkullinen, omin kätösini valmistama ruoka saa taas olon onnelliseksi ja tuo tunteen siitä, että maailmassa on sittenkin kaikki kohdallaan ja elämä elämisen arvoista. 

Onneksi hyvä ruoka ei ole tuntien keittiössä uurastamisen synonyymi. 

Nopeastikin ja vain muutamilla raaka-aineilla syntyy todella hyvää. Muista kuitenkin valita ensi luokkaiset ja tuoreet raaka-aineet. Italialaisessa ruoassa usein kaiken a ja o on hyvälaatuinen ekstraneitsytoliiviöljy, niin tässäkin reseptissä. 

Kokeilkaa ja nauttikaa! :)

Ainekset 

lyhyttä pastaa (itselle valikoitui tällä kertaa Barillan ihana täysjyvä pipe rigate, mutta mikä tahansa lyhyt formaatti toimii)
(cantaloupe)melonia
aitoa fetaa (voit halutessasi korvata mozzarellalla)
punasipulia
tuoreita basilikanlehtiä (tai rucolaa)
suolaa 
ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan pastalle. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja pilko sillä välin meloni ja feta kuutioiksi. 
Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. 
Laita kaikki ainekset kulhoon, kaada sekaan oliiviöljyä ohuena norona ja sekoita.
Ripottele päälle basilikanlehtiä tai rucolaa ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti