lauantai 31. lokakuuta 2015

Bruschette alla pizzaiola - pizzaleipurin bruschetat

Bruschette alla pizzaiola ovat todella helppo ja nopea alkupala, joka maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin ja valmistuu todella lähes itsestään. :)

Itse tein nämä scamorza biancalla, jota on nyt muutaman päivän ajan saatavilla Lidlistä, mutta perinteinen mozzarella käy aivan yhtä hyvin. Mozzarella on kuitenkin koostumukseltaan vetisempää, joten tähän reseptiin se kannattaa valuttaa huolella, jottei se vetistä leipää mössöksi, sillä leivän olisi tarkoitus olla rapeaa. Hyvä vaihtoehto on myös ns. pizzamozzarella, jota ei erikseen tarvitse valuttaa, sillä se on kiinteämpää. 

Tarvitset:

(jo vähän kovettunutta) paperipussileipää
paseerattua tomaattia
mozzarellaa, scamorzaa tai muuta mietoa juustoa
laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä
kuivattua oreganoa

Valmistus:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Uunin lämmetessä leikkaa leipä n. 1 cm:n (ehkä vähän reilu) paksuisiksi paloiksi. 

Levitä leiville paseerattua tomaattia ja laita jokaisen päälle viipale juustoa. 

Kaada leipien päälle ohuena norona oliiviöljyä ja ripottele päälle kuivattua oreganoa.

Paista uunissa. kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä ja tarjoa lämpimänä.


TÄMÄN RESEPTIN MYÖTÄ HAUSKAA HALLOWEENIA KAIKILLE! :)

4 kommenttia:

  1. Tuossa onkin näköjään hauska ja helppo ja taatusti herkullinen versio meidän retroruuasta, lämpimistä voileivistä. On kyllä kiva huomata, miten niinkin kaukana toisistaan sijaitsevissa maissa kuin Suomessa ja Italiassa on kuitenkin omat versionsa periaatteessa samoista ruuista. Tai siis perusideat ovat samat.
    Hyvää Ogni Santia - Kaikkien Pyhien Päivää ja RAKKAAT NIMPPARIONNITTELUT PIENELLE PÄIVÄNSANKARILLE <3

    VastaaPoista
  2. Totta, makumaailma tuo kyllä aivan mieleen meidn kotoisat lämpimt voileivät, joista olen aina kovasti pitänyt. :)
    Jännä juttu muuten, että Suomessa jotkut ruuat menevät pois muodista ja kuuluvat selkeästi jollekin tietylle vuosikymmenelle, kun taas Italiassa hyväksi havaitut klassikot porskuttavat suosiossa aina vaan. :D
    Kiitos samoin, hyvää BUON OGNISSANTI A TUTTI, HYVÄÄ KAIKKIEN PYHIEN PÄIVÄÄ KAIKILLE!
    MURU KIITTÄÄ ONNITTELUISTA! :D

    VastaaPoista
  3. Ei kestä, kiitos itsellenne! :D

    VastaaPoista