lauantai 10. lokakuuta 2015

Viikonlopun kokkailuun: pollo alla cacciatora - kanaa metsästäjän tapaan

Tässä oiva vinkki sunnuntailounaalle tai lauantai-iltaan tai joka tapauksessa sellaiseen hetkeen, jolloin ruoan ei tarvitse olla vartissa valmista. 

Odottelemaan tosiaan joutuu hieman, mutta sen kun malttaa, niin makunautinto kyllä palkitsee. Sitä paitsi, ruoan kypsyessä saat jo nautiskella suorastaan huumaavasta tuoksusta!

Pollo alla cacciatora on italialainen klassikko, josta muunnelmia ja versioita on valtava määrä. 

Tässä on tapa, jolla itse kyseisen ruoan valmistin - hyväksi havaittu sellaisenaan, joten suosittelen, mutta toki voit varioida makusi mukaan. Esim. valkoviinin sijaan voi käyttää punaviiniä, oliivit voi jättää pois jos ei niistä pidä, chilin määrää voi vähentää (tai sen voi jättää kokonaan pois) jos ei halua tulista jne. 

Itse käytän selleriä vain makua  antamaan, mutta jos haluat syödä sellerin palat, kannattaa niistä ennen valmistusta poistaa sitkeät säikeet. Tämän lisäksi voit toki paloitella sellerin pienemmäksi. 

Tarvitset (kolmelle):

3 maustamatonta kanan koipireisipalaa (jos et löydä maustamattomia, valitse mahdollisimman niukassa marinadissa olevia paloja ja pese ne huolella juoksevan veden alla ja taputtele talouspaperilla kuivaksi ennen käyttöä)
ekstraneitsytoliiviöljyä
lasi valkoviiniä
2 tuoretta tomaattia (tai n. kauhallinen tomaattimurskaa)
1 keskikokoinen sipuli
muutama valkosipulinkynsi
2 varsisellerin vartta
1 rosmariinin oksa
2 tuoretta chiliä
pieni kourallinen oliiveja
suolaa 
jauhettua mustapippuria

Valmistus

Poista  kananpaloista nahka ja leikkaa palat kahteen osaan. 

Hienonna sipuli, kuori valkosipulinkynnet ja murskaa kevyesti kyljellään olevalla veitsenterällä. 

Pese chilit, tomaatit ja sellerinvarret. Kuutioi tomaatit ja leikkaa sellerinvarret 3-4 osaan.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää joukkoon rosmariinin oksa, valkosipulinkynnet ja sipulisilppu. Kuullota kevyesti. Lisää sellerin pätkät ja kananpalat ja ruskista hiukan molemmin puolin.

Lisää lasillinen valkoviiniä ja anna höyrystyä ilman kantta korkealla lämmöllä välillä käännellen ja sekoitellen. 

Kun viini on suurimmaksi osaksi haihtunut, lisää chilit, tomaatit ja oliivit. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. 

Sekoita ja jätä hautumaan kannen alle miedolla lämmöllä hiukan reilu tunniksi. Käy kääntelemässä ja sekoittamassa välillä, lusikoi myös aika ajoin kastiketta kanojen päälle. 

Kana on valmista, kun se on niin kypsää ja pehmeää, että se irtoaa luista lähes itsestään. 


AURINKOISTA LAUANTAIN JATKOA JA LEPPOISAA SUNNUNTAITA! :)

2 kommenttia:

  1. Onpas taas niin herkullinen ohje :-P Tuollainen pitkään haudutettu patatyyppinen ruoka sopii ihanasti syysaterialle. Tuoksu on valmistettaessa varmaan huumaavan herkullinen sipuleiden ja rosmariinin ansiosta. Täytyypä kokeilla. Syystunnelmaa teille sinne ja mukavaa sunnuntaita :-D

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä herkullista - kun vaan malttoi odotella rauhassa valmistumista. :-P
    Tuoksu oli aivan käsittämätön, ruokahalu kasvoi kyllä sen ansiosta uskomattomiin mittoihin. :D
    Totta, tällaiset haudutetut ruuat sopivat syksyyn loistavasti! Pieni kotikin lämpiää ihanasti, kun liesi on niin kauan päällä. ;) Ja uunikin ehti olla aika kauan päällä, kun lisukkeeksi tein rosmariiniperunoita ja vielä focacciaa. :)
    Kiitos samoin, aurinkoista sunnuntaita! :D

    VastaaPoista