sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Kun tekee mieli superhyvää: pizza con patate fritte - ranskispizza

Silloin kun tekee mieli jotain supersuperhyvää, helppo ratkaisu on ranskispizza. :-P

Ranskalaiset pizzan päällä kuulostaa ehkä omituiselta, mutta on Italiassa aika tavallinen juttu ja voin vakuuttaa, että yhdistelmä toimii kertakaikkisen hyvin! :)

Ranskikset kannattaa todella paistaa upporasvassa (paistinpannu toimii aivan hyvin - rasvakeitintä ei tarvita), jotta pizza on mehevämpi. 

Pellilliseen tarvitset:

n. 2 dl paseerattua tomaattia
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
tuoreita basilikanlehtiä
2 mozzarellaa
600 g pakasteranskalaisia 
reilu 1/2 l paistoöljyä (esim. rypsiöljyä)

Valmistus:

Valmista pizzataikina ja jätä se kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan (esim. pois päältä olevaan mikroon) puoleksi tunniksi. 

Valuta ja viipaloi mozzarellat. 

Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti, revittyjä, tuoreita basilikanlehtiä ja maun mukaan suolaa.

Paista ranskalaiset rapsakoiksi ja kullanruskeiksi mahdollisimman kuumassa upporasvassa. 
Laita laakealle, talouspaperilla vuoratulle astialle ja peitä talouspaperilla, jotta saat liian öljyn imettyä pois. 

Laita uuni lämpiämään 300 (tai 250) asteeseen ja leivo pizzapohja. Levitä pohjalle tomaattikastike ja mozzarella. Kun uuni on lämmin, paista pizzaa muutamia minuutteja, kunnes se on kypsä. Korkeassa lämpötilassa ohueksi leivottu pizza kypsyy todella nopeasti. 

Ota pizza uunista, suolaa ranskalaiset ja levitä pizzan päälle. 

Tarjoile samantien!



2 kommenttia:

  1. Tää pizza on niin kans mun ykkössuosikki :P Aivan suuupeeerihana :D Ja mikä myös parasta, ainekset ovat todella yksinkertaisia.

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä ihanaa!!! :D Kunhan vaan ensin malttaa luopua ennakkoluuloista ja alkaa tekemään. ;) Omituiseltahan tämä kuulostaa, kun ekan kerran törmään. :D

    VastaaPoista