maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pesto di barbabietola - punajuuripesto

Jääkaapista löytyi vielä puolikas pussi punajuuria ja koska oikea kevät on toivottavasti vain ajan kysymys, oli pakko nuokin pikapikaa käyttää, sillä ainakin itselläni ne kuuluvat selkeästi talveen. 

Tällä kertaa innostuin kokeilemaan punajuuripestoa, joka olikin minulle aivan uusi tuttavuus. 

Selailin eri reseptejä ja lopulta toteutin oman versioni omien mieltymysten ja sen mukaan, mitä kotona sattui olemaan. 

Hyvää oli, voin ehdottomasti suositella. Siksikin, että toteutus on todella nopea, jos vain valmiiksi kypsennettyjä punajuuria löytyy jääkaapista. Hyvä idea onkin keittää tai kypsentää punajuuret uunissa jo edellisenä päivänä, sillä se on ehdottomasti se aikaa vievin osuus punajuurten pitäisi ennen mikseriin pääsyä ehtiä jäähtyäkin. 

Tarvitset:

n. 1/2 kypsiä punajuuria
n. 3/4 dl raastettua parmesaania
n. 1 dl oliiviöljyä
iso kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
pieni kourallinen manteleita (tai vaihtoehtoisesti saksanpähkinöitä tai pinjansiemeniä)
2 pienehköä valkosipulinkynttä
suolaa
vettä notkistamaan tarpeen mukaan

Valmistus: 

Kuori ja lohko punajuuret ja laita blenderiin, monitoimikoneeseen tmv. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää muut ainekset. Surauta tasaiseksi tahnaksi, lisää vettä notkistamaan tarvittaessa. 

Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Tarjoile valitsemasi pastan kera tai vaikka bruschettan päällysteenä. 

Säilyy lasipurkissa jääkaapissa joitakin päiviä.


KIVAA ALKANUTTA VIIKKOA JA PÄÄSIÄISEN ODOTTELUA! :)

2 kommenttia:

  1. Varmasti onkin hyvää:) Aika erikoinen ohje näin suomalaisen korvaan, sillä jotenkin aina vain miellän peston basilikasta tehdyksi, vaikka hyvin tiedän, että muitakin on. Punajuurta en kyllä ikinä olisi osannut kuvitella peston ainekseksi. Käytetäänkö Italiassa paljonkin punajuurta? Jotenkin olen mieltänyt sen enimmäkseen meidän suomalaisten ja venäläisten ruokakulttuuriin kuuluvaksi. Mutta tosiaankin guatemalalaisen ystäväni tekemään heidän perinteiseen kuolleittenpäivänruokaan se myös kuuluu, eli olen ilmeisesti ollut punajuuren suhteen täysin väärässsä.
    Kivaa Pääsiäisen odotelua teillekin :)

    VastaaPoista
  2. Ei kovin paljon käytetä eikä kyllä kaupastakaan löydy samalla tavalla, kuin Suomesta. Olen saanut sellaisen käsityksen, että joillain aivan pohjoisimman Italian alueilla ehkä enemmänkin. Ei kyllä kuulu ns. välimerelliseen keittiöön.
    Hetken jo ajattelin keksineeni jotain hyvinkin omaperäistä, kun kun sain idean punajuuripestosta, mutta suomenkielisiä reseptejä löytyi helposti useita ja kun huvikseni googlettelin italiaksi, niin kyllä aika monia hakutuloksia punajuuripestolle tuli ehkä vähän yllättäen italialaisilta sivuiltakin. :)
    Kiitos samoin teille! :)

    VastaaPoista