tiistai 5. heinäkuuta 2016

Bruschette con rucola - rucolabruschetat

Täällä taas! :) Tarkoitus oli pitää aivan pikku breikki blogista, mutta se venyikin aiottua pidemmäksi. Postattavia reseptejä on kuitenkin kertynyt tänä aikana, joten lähipäivinä on taas luvassa runsaasti uusia päivityksiä. 

Rucolaburschetat on minulle rakas maku- ja matkamuisto Italian vuosilta, ystävältä opittu äärimmäisen yksinkertainen resepti, mutta aivan täydellisen herkullinen, jos rucolan kitkerä maku miellyttää. 

Kesäinen ja helppo alkupala tai pikkupurtava - mikset kokeilisi jo tänään? ;)

Tarvitset:

valitsemaasi paperipussileipää (esim. jyvä- ja moniviljaleivät sopivat loistavasti)
tomaatteja
rucolaa (villirucola on parempi, koska se on aromikkaampi)
suolaa
ekstraneitsytoliiviöljyä
parmesaania (tai grana padanoa)

Valmistus:

1. Viipaloi leivät ja paahda ne uunissa rapsakaksi tai vaihtoehtoisesti molemmin puolin paistinpannulla tai parilalla. 
2. Halkaise tomaatit ja hiero puolikkaan sisäpintaa leipäviipaleisiin samalla kevyesti puristaen niin, että leivät "päällystyvät" tomaatin siemenillä.
3. Revi päälle rucolaa, ripottele aavistus suolaa ja lisää norona laadukasta oliiviöljyä. 
4. Vuole päälle parmesaanilastuja esim. kuorimaveitsellä ja tarjoile välittömästi, jotta leivät eivät ehdi vettyä liiaksi.


2 kommenttia:

  1. Nams :-P Bruschetat ovat aina niin hyviä! Ihanan helppo ja yksinkertainen ohje.
    Kiva, että olet taas palannut!
    Mukavia kesäpäiviä! Toivottelee Myrskyluodon Maija

    VastaaPoista
  2. Totta, ei oikein koskaan ole sellaista tilannetta, etteikö hyvä bruschetta maistuisi. ;) Varsinkin, kun klassikkojen rinnalle voi kehitellä aivan loputtoman määrän erilaisia variaatioita. :D
    On kiva olla taas täällä. :)
    Kiitos, sitä samaa!

    VastaaPoista