perjantai 27. maaliskuuta 2015

Helppo ruokaidea arkeen: pastaa ja paahdettuja kasviksia

Tämä resepti ei ole aito italialainen, mutta herkullista tuli siitä huolimatta. ;) 

Alkuperäinen ohje löytyi Ruoka Pirkan kevään numerosta ja muokkasin sitä vähän omanlaisekseni versioksi, mm. en laittanut valkosipulia lainkaan. 

Innostuin sen verran uunissa paahdetuista kasviksista (aivan tutut, ja usein käyttämäni kasvikset saavatkin uunissa aivan erilaisia makuvivahteita), että tein uudestaan seuraavana päivänä vielä hiukan muunnellun version, josta siitäkin tuli herkullista. 

Resepti on todella helppo toteuttaa ja sopii kiireiseenkin arkipäivään, koska kasvikset kypsyvät uunissa itsekseen, joten senkin ajan voi hyödyntää johonkin muuhun hellan ääressä seisomisen sijaan. 

Kohta toivottavasti alkaakin jo olla niin lämmintä, ettei uunia enää viitsisi laittaa päälle, mutta sitä odotellessa... ;)

Ainekset kahdelle

200 g lyhyttä pastaa 
2 pientä kesäkurpitsaa 
rasia kirsikkatomaatteja
1 keskikokoinen (puna)sipuli
1 pallo puhvelinmozzarellaa (mozzarella di bufala)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

Pese kesäkurpitsat, poista niistä kannat ja paloittele. Kuori sipuli ja leikkaa pienehköiksi lohkoiksi. Laita uunivuokaan, lisää joukkoon n. 3 rkl oliiviöljyä ja makusi mukaan suolaa ja pippuria. Paista uunissa, kunnes kesäkurpitsat alkavat saada hieman väriä - tähän menee n. 15 min. 
Laita sillä välin reilusti suolattu vesi kiehumaan pastaa varten, pese kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puolikkaiksi. 
Lisää kirsikkatomaatin puolikkaat uunivuokaan sipulin ja kesäkurpitsan joukkoon ja anna olla vielä uunissa n. 10 min.
Keitä sillävälin pasta pakkauksen ohjeen mukaan - hieman lyhyempikin (1-2 min) aika riittää, jos haluat pastan olevan kunnolla al dente. 
Ota kasvikset uunista, valuta pasta lävikössä ja kaada se takaisin kattilaan yhdessä kasvisten kanssa. Sekoita varovasti (jotta et rikkoisi pehmenneitä kasviksia), lisää tarvittaessa hieman suolaa, pippuria ja mahdollisesti loraus oliiviöljyä.
Tee annokset ja revi molempien päälle puoliksi puhvelinmozzarella. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä ja tarjoile!


Tällä kertaa käytin Italian Rivieran, Ligurian erikoisuutta, Barilla-merkkistä trofie-pastaa. Herkullisen näköistä jo raakanakin! :) 


Seuraavana päivänä tein samantyylisen pastan (tällä kertaa käytin farfalle- eli perhospastaa), korvasin vain puhvelinmozzarellan parmesaanilastuilla. Tuore basilika oli päässyt loppumaan kotoa, enkä ehtinyt käydä ostamassa uutta, mutta laitoin annosta rikastuttamaan pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. Ei nyt varsinaisesti sama asia, mutta hyvää oli ja sehän on pääasia. ;)


Mukavaa ja ruokaisaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti