sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevättä lautasella: crostini con piselli e pecorino romano - herne-pecorino -crostinit

Herneet kuuluvat Italiassa keväiseen keittiöön ja värillään ainakin nämä crostinit raikastavat keväisen ruokapöydän ilmettä. Nämä crostinit ovat oiva aterian aloittaja ja vaikka herneet saattavat kuullostaa kovin arkiselta raaka-aineelta, ei niitä missään nimessä kannata ylenkatsoa, sillä ne muuntuvat kyllä loistavasti vierastarjottavaksikin sen lisäksi, että ne ovat edullinen, terveellinen ja helposti saatava raaka-aine. 

Kypsytettyä pecorino romano -juustoa sen sijaan ei pienestä lähimarketista löydy, mutta sen voi tarvittaessa mainiosti korvata parmesaanilla tai grana padanolla. 

Jos onnistut saamaan käsiisi härkäpapuja, voit tehdä toteuttaa reseptin myös niistä.

pieni pussillinen herneitä
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
pecorinolastuja
suolaa
mustapippuria
leipää

Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda uunissa, kunnes sen pinta on kullanruskea ja rapea. Laita herneet pannulle, peitä vedellä ja lisää suolaa. Keitä joitakin minuutteja, kunnes herneet ovat pehmeitä. Kaada lävikköön. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista siinä kokonaista valkosipulinkynttä, kunnes se on kullanruskea, jonka jälkeen poista se pannusta. Lisää herneet ja paista niitä kevyesti pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti, jonka jälkeen siirrä ke kulhoon, ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Jos sose on liian jähmeää, lisää aavistus vettä. Purista joukkoon aavistus sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Päällystä leipäviipaleet soseella ja ripottele päälle pecorinolastuja. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti