sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mansikat italialaisittain: fragole al limone

Ulkona on vielä harmaata ja koleaa (mahdetaankohan saada aurinkoinen pääsiäinen?), mutta tässä vaiheessa vuotta raikkaampia, jopa kesäisiä makuja tekee silti jo mieli. Talviset ruoat ja talvisesongin hedelmät alkavat väistämättä tuntua tunkkaiselta ajatukselta ja ostoskoriin päätyy paljon vihreää ja hedelmiä. :) 

Yksi kesästä eniten kaipaamistani asioista ovat kesäkauden hedelmät, ennen kaikkea mansikat ja persikat. Ihanan makeita kotimaisia mansikoita saa vielä tovin odottaa, mutta ulkomaisia mansikoita löytyy jo kaupoista. Eiväthän ne samalta maistu, mutta siihenkin on ratkaisu...

...aina voi tarjota mansikat italialaisittain, sitruunamehulla ja sokerilla maustettuna. :)

Italialaiset syövät mansikkansa tavallisesti näin (varmaan juuri sen takia, ettei heillä koskaan ole niitä makeita suomalaisia mansikoita ;), toki päälle voi halutessaan lisäksi laittaa kermaavaahtoakin (ja joukkoon mahdollisesti vähän likööriä...).

Tällaisten kyytipoikien kera vähän mauttomistakin mansikoista tulee ihan kelpoja. :)

Tarvitset:

rasiallisen mansikoita
1 sitruunan 
sokeria 
(kermavaahtoa viimeistelyyn)

Leikkaa mansikoista kannat, pese ne huolella lävikössä ja taputtele varovasti puhtaaksi talouspaperilla. Leikkaa lohkoiksi tai pienehköiksi paloiksi. Laita palaset kulhoon, purista päälle sitruunamehua ja ripottele päälle sokeria. Sekoita varovasti ja laita jääkaappiin marinoitumaan ne. tunniksi ennen tarjoilua. Halutessasi voit viimeistellä annokset kermavaahdolla juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti