torstai 26. maaliskuuta 2015

Risotto ai funghi porcini - herkkutattirisotto

Viileitä päiviä voi hyödyntää nautiskelemalla vielä kauden viimeisistä risotoista, ennen kuin on kevyempien ja raikkaampien herkkujen aika. :)

Tämä on yksi lempirisotoistani, sienten ystävä kun olen ja erityisesti herkkutattien. Sopii mielestäni vieraille tarjottavaksi ja tietysti piristämään ihan tavallista arkipäivääkin. 

Ainekset kahdelle

200-300 g pakastettuja herkkutatteja (jos käytät kuivattuja sieniä, käsittele ne pakkauksen ohjeen mukaan)
1,5 dl risottoriisiä (carnaroli, arborio)
1 pienehkö (salotti)sipuli
1 valkosipulinkynsi
nokare voita
oliiviöljyä
n. 8 dl kuumaa kasvislientä
parmesaania tai grana padanoa
(suolaa)
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Valmistus

Sulata herkkutatit ja valuta huolellisesti lävikössä. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynsi. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja lisää voinokare. Kuumenna rasvaseosta, kunnes voi on sulanut, muttei lainkaan ruskistunut. 
Lisää valkosipulinkynsi ja paista sitä rasvassa, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin ja ota se pois pannulta. Lisää sipulisilppu ja kuullota kevyesti. Lisää sienet ja paista kevyesti välillä sekoitellen.
Lisää pannulle riisi ja sekoittele muiden ainesten joukkoon noin minuutin ajan. Ala lisätä kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, kunnes kaikki liemi on käytetty. Lisää seuraava kauhallinen aina vasta, kun edellinen on jo lähes kokonaan imeytynyt. Muistaa sekoittaa koko ajan! Lopuksi  jätä risotto lähes lusikalla syötävän löysäksi.
Mausta mustapippurilla ja hienoksi silputulla tuoreella persiljalla. Sekoita joukkoon kourallinen parmesaaniraastetta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tee annokset, raasta halutessasi päälle parmesaania maun mukaan ja koristele tuoreella persiljalla. Tarjoile välittömästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti